Foto: Valsts policija

Svētdien, 11. decembrī, Valsts policija aizturējusi četrus iereibušus vīriešus, kuri kādā bārā Rīgas centrā aplaupījuši citu izklaides vietas apmeklētāju, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Ap pulksten 8 Valsts policija saņēmusi zvanu no kāda vīrieša, kurš paziņojis, ka nupat aplaupīts. Cietušais apgalvojis, ka atrodas kādā Rīgas centra bārā, kur arī noticis noziegums.

Cietušais likumsargiem klāstījis, ka starp viņu un četriem citiem iereibušiem atpūtniekiem izcēlies konflikts. Bārā iepazītie vīrieši viņam iesituši un viņš no saņemtā sitiena pakritis. Savukārt ļaundari izmantojuši vīrieša bezspēcību un izvilkuši viņam no kabatas mobilo telefonu un aptuveni 100 eiro, un aizbēguši.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Centra iecirkņa policisti. Apsekojot tuvāko apkārtni, likumsargi pamanījuši aizdomās turētos vīriešus. Likumsargi viņus aizturējuši un nogādājuši policijas iecirknī. Pie viena no aizturētajiem atrasts nolaupītais mobilais telefons. Mobilā ierīce vēlāk tiks atdota tā likumīgajam īpašniekam.

Aizturētie vīrieši dzimuši 1996., 1997., 1984. un 1997. gadā. Divi no viņiem jau iepriekš sodīti par mantiskiem noziegumiem.

Policija noskaidrojusi, ka visi aizturētie un arī cietušais todien atradušies vairāk nekā divu promiļu lielā alkohola reibumā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 2. daļas - par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz astoņiem gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Visi aizturētie vīrieši patlaban atrodas izolatorā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!