Foto: stock.xchng

Aizvadītās svētdienas naktī likumsargi Vecrīgā aizturējuši agresīvi noskaņotu iereibušu meksikāni, kurš pie bāra kāvies ar apsargu, un viņa draudzeni, kas arī bijusi kunga dūšā, informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Policisti, patrulējot Vecrīgā, netālu no kāda bāra pamanījuši kautiņu un to pārtraukuši. No konfliktā iesaistītā bāra apsarga noskaidrots, ka agresīvi noskaņotais vīrietis pienācis un ar dūri pēkšņi iesitis viņam pa seju. Pārbaudot vīrieša datus, noskaidrojies, ka viņš ir Meksikas pilsonis. Agresīvais meksikānis aizturēts un ievietots operatīvā transportlīdzekļa pagaidu aizturēšanas nodalījumā.

Apsargs par notikušo vēlējās rakstīt iesniegumu. Aizturēšanas laikā pie policistiem pienākusi kāda sieviete manāmā alkohola reibumā un paskaidrojusi, ka ir aizturētā vīrieša draudzene. Viņa uzvedusies neadekvāti – skaļi kliegusi, raustījusi policijas darbiniekus aiz formas un grūstījusi.

Likumsargi viņu vairākkārt brīdinājuši par šādas rīcības iespējamajām sekām, taču sieviete turpinājusi traucēt policistiem. Notikuma vietā ieradusies vēl viena autopatruļa un agresīvi noskaņoto sievieti aizturējusi.

Vīrietis pēc mirkļa nomierinājies, taču sieviete turpinājusi uzvesties neadekvāti un atteikusies no alkohola koncentrācijas pārbaudes, tādēļ viņa nogādāta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā, kur reibums noteikts klīniski.

Savukārt vīrietim alkohola koncentrācijas pārbaude izelpā tika veikta dežūrdaļā. Pārbaudes laikā konstatēts, ka viņš ir 1,71 promiļu reibumā.

Abām personām noformēti administratīvā pārkāpuma protokoli par sīko huligānismu. Vīrietim piemērots naudas sods – 100 eiro, savukārt sievietei 70 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!