Foto: Valsts polcija
Ceturtdien, 2. februārī, Rīgas Centrāltirgū policija aizturējusi deviņas personas par nelikumīgu akcīzes preču – alkohola un cigarešu – apriti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Piecas personas aizturētas par nelegālo cigarešu tirdzniecību un uzglabāšanu, divas personas – par nelegālo cigarešu iegādāšanos, uzglabāšanu un pārvietošanu, bet viena persona – par nelegālā alkohola uzglabāšanu. Vēl viena persona aizturēta par nelegālā alkohola iegādāšanos.

Kopā policisti izņēmuši 3260 cigarešu un 8,2 litrus nelegālā alkohola.

Nelikumīgās cigaretes personas paslēpušas jaku iekškabatās un somās, kā arī novietojušas pie tirdzniecības vietām. Savukārt visas personas, kuras iegādājušās nelikumīgās preces, izrādījušas izbrīnu par viņu aizturēšanu un nav vēlējušās izpildīt policijas darbinieku likumīgās prasības - doties uz policijas iecirkni un uzrādīt personīgo mantu saturu, kā arī centušās aizskriet projām un izrauties no policijas darbinieku rokām.

Viena no personām izrādījusi ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka likumīgajām prasībām, līdz ar to noformēts administratīvo pārkāpumu protokols par Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa (LAPK) 175. panta. Par to tiesa var uzlikt naudas sodu līdz 280 eiro vai piemērot administratīvo arestu uz laiku līdz 15 diennaktīm.

Policija atgādina, ka nelikumīgu cigarešu un alkoholisko izstrādājumu iegādāšanās, uzglabāšana un pārvietošana ir aizliegta un par to ir paredzēta administratīvā atbildība saskaņā ar LAPK. Likumsargi arī aicina atsaukties iedzīvotājus, kuriem ir informācija par nelikumīgu akcīzes preču tirgošanas vietām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!