Foto: LETA
Trešdienas rītā glābēji pēc 21 stundu ilgušiem meklējumiem rapšu sēklu uzglabāšanas rezervuārā atraduši bojāgājušu augstkāpēju. Otrdien rezervuārā strādājuši divi alpīnisti, kad tajā sākušas birt rapšu sēklas. Otram cilvēkam izdevies paša spēkiem izkļūt no rezervuāra.

Uzņēmums "BioVenta" apstiprina, ka tā teritorijā ir noticis nelaimes gadījums, kurā bojā gājis apakšuzņēmēja profesionāli apmācīts alpīnists, kas rapša sēklu uzglabāšanas tvertnē veicis attīrīšanas darbus.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD), glābēji izsaukumu uz Ziemeļu ielu Ventspilī saņēmuši otrdien, pulksten 11.45. Graudos aprakto alpīnistu izdevies atrast vien pēc 21 stundu ilgušiem meklējumiem – trešdien, pulksten 8.30.

Glābšanas darbos iesaistīti arī apakšuzņēmēja brīvprātīgie alpīnisti, "BioVentas" tehniskie un ražošanas speciālisti, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests, Valsts policija, skaidro uzņēmuma sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Kļaviņa.

Viņa gan noraida izskanējušo informāciju par pēkšņu sēklu biršanu, kas pārsteigusi alpīnistus, jo augstkāpēju tiešais darba pienākums bija izkustināt sastingušās sēklas.

"BioVenta" izsaka līdzjūtību bojā gājušā tuviniekiem.

Arī Valsts Darba inspekcijā apstiprina, ka informācija par negadījumu augstkāpēju darbu laikā ir saņemta un par to sākta izmeklēšana.

Saskaņā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta sniegto informāciju bojāgājušais bijis 27 gadus vecs. Savukārt 24 gadus vecs vīrietis pēc rapšu sēklu nogruvuma nogādāts slimnīcā ar virspusējiem ievainojumiem.

Portāls "Ventas Balss" iepriekš rakstīja, ka otrdien 20 metrus dziļajā "Bio-Ventas" rapšu sēklu uzglabāšanas rezervuārā strādājuši divi alpīnisti, no kuriem viens bija piesprādzēts ar drošības jostu pie speciālas glābšanas virves. Otrs alpīnists, iespējams, strādājis nepiesprādzējies, pieļauj medijs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!