Foto: LETA
Valsts policija Āgenskalnā ar aculiecinieku palīdzību aizturējusi kabatzagli, kurš sabiedriskā transporta autobusā kādam sirmgalvim nozadzis maku, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā.

Ceturtdien ap pulksten 14 kāds vīrietis gados ar Rīgas pilsētas autobusu pārvietojies pa Pārdaugavu. Nometņu ielas pieturā autobuss bija jau gandrīz apstājies, kad tā pasažieris sajutis, kā no viņa kabatas kāds izvelk naudas maku. Vīrietis pamanījis ļaundari, taču viņš jau meties ārā no transporta ar nozagto maku. Vīrietis sācis kliegt, un autobusa pasažieri nav palikuši vienaldzīgi un sabiedriskā transporta pieturvietā ļaundari notvēruši, un izsaukuši Valsts policiju.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Zemgales iecirkņa policisti, kuri 1976. gadā dzimušo noziedznieku aizturējuši. Aizturētais jau iepriekš vairākas reizes sodīts par mantiskiem noziegumiem.

Nozagtais naudas maks atdots cietušajam.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 180. panta 1. daļas – par zādzību nelielā apmērā. Par šādu noziegumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Aizdomās turētais patlaban atrodas izolatorā.

Valsts policija izsaka pateicību drosmīgajiem aculieciniekiem, kuri nepalika vienaldzīgi un palīdzēja notvert ļaundari.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!