Foto: LETA

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Preiļu iecirknis saņēmis informāciju par kādu personu grupu, kura, iespējams, plānojusi nodarboties ar nelikumīgām medībām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Informācijas pārbaudei policijā sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 112. panta un sākta izmeklēšana. Par nelikumīgām medībām, ja tās izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tās izdarītas īpaši aizsargājamā dabas teritorijā, vai ja ar tām radīts būtisks kaitējums, var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Otrdienas, 21. marta, vakarā policisti apturējuši "Mercedes Benz" markas automašīnu, no kuras saistībā ar sākto kriminālprocesu izņemts nereģistrēts šaujamierocis un šim ierocim atbilstoša munīcija. Savukārt, pārbaudot transportlīdzekļa vadītāju, policisti konstatējuši, ka 1965. gadā dzimis vīrietis vadījis automašīnu alkohola reibumā un bez autovadītāja tiesībām.

Policija norāda, ka jau iepriekš automašīnas šoferis nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo aizturēts gan automašīnas vadītājs, gan divi viņa pasažieri – 1987. gadā un 1984. gadā dzimuši vīrieši.

Patlaban policija turpina izmeklēšanu un ir noteiktas nepieciešamās ekspertīzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!