AS “Radio SWH” Rīgas domei iesniegusi priekšlikumu būvēt izklaides centru uz vecajiem tilta balstiem, kas atrodas Daugavā līdzās Dzelzceļa tiltam, informēja Rīgas domes informācijas un sabiedrisko attiecību projektu koordinators Viktors Daugmalis.
Vēstulē, kuru parakstījis “Radio SWH” prezidents Zigmārs Liepiņš, lūgts izskatīt iespēju izmantot tilta balstus mūzikas kluba celtniecībai.

Rīgas domes Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP) uzņēmumam atbildējis pozitīvi. “Teorētiski tas ir iespējams,” sacīja Krastiņš.

Kā norādīja Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs, mūzikas klubs varētu atrasties uz tilta balstiem krasta tuvumā. Uzņēmums noteikti neplānojot būvēt klubu pāri visai Daugavai.

“Protams, ja kāda uzņēmuma iespējas ļautu īstenot šāda mēroga projektu, es to atbalstītu, jo tiktu radīts arī jauns gājēju tilts pār Daugavu,” piebilda Krastiņš.

Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētāja atbildes vēstulē uzņēmums aicināts iesniegt konkrētākus priekšlikumus. Patlaban tas acīmredzot vēlējies tikai noskaidrot, vai kaut kas tāds vispār ir iespējams, teica Krastiņš.

Vēstulē arī norādīts, ka mūzikas klubs uz tilta balstiem varētu atrasties tikai īslaicīgi - līdz Zemgales tilta būvniecības uzsākšanai. Tāpat ieceres īstenošana vispirms būtu jāatbalsta Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomei.

Liepiņš pastāstīja, ka viņa iecere ir uz pirmajiem diviem tilta balstiem uzbūvēt izklaides centru kuģa formā, kur vienā no stāviem būtu mūzikas klubs, bet otrā - ekskluzīvs restorāns. Izklaides centram varētu piekļūt gan no krasta, gan ūdens.

Patlaban izklaides cenrta būvniecība gan vēl esot tikai idejas līmenī, jo jānoskaidro, vai ir iespējams iegādāties nepieciešamo zemi, kā arī saskaņot būvniecību ar Rīgas vēsturiskā centra saglabāšanas un attīstības padomi.

Pagaidām neesot aprēķinātas arī šāda centra būvniecības izmaksas. Tas tikšot darīts tad, ja izdosies būvniecību saskaņot. Liepiņš pieļāva iespēju, ka izklaides centrs varētu atrasties uz balstiem kādus 15 vai 20 gadus, bet pēc tam to slēgtu vai arī pārvestu citur.

Vecie tilta balsti netiek izmantoti, tādēļ, ņemot vērā citu valstu pieredzi šādu teritoriju apsaimniekošanā, Liepiņam radusies doma par izklaides centra būvniecību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!