Foto: PantherMedia/Scanpix
Ceturtdien, 8. jūnijā, 1962. gadā dzimis vīrietis Cēsīs vadīja automašīnu "Volkswagen Passat", būdams alkoholisko dzērienu iespaidā, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

VP precizē, ka vīrietis žvingulī vadījis auto ap pulksten 12.18 Cēsīs, pa Uzvaras bulvāri.

Minimālā alkohola koncentrācija izelpojamā gaisā bija 2,26 promiles, vēsta VP. Likumsargi noformējuši administratīvā pārkāpuma protokolu.

Savukārt 8. jūnijā, pulksten 16.15 Gulbenes novadā, Daukstu pagastā, 1998. gadā dzimis vīrietis vadīja automašīnu "Volkswagen Polo", un iebraucot pretējā braukšanas joslā, izraisīja sadursmi ar pretim braucošo automašīnu "MAN", kuru vadīja 1962. gadā dzimis vīrietis. "Volkswagen Polo" vadītājs nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē ar viegliem miesas bojājumiem. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Tikmēr 8. jūnijā, pulksten 17 Cesvaines novadā, Cesvaines pagastā, autoceļa Cesvaine – Velēna 10 kilometrā, 1936. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Opel Astra", nobrauca no ceļa braucamās daļas, kā rezultātā automašīna apgāzās. Ceļu satiksmes negadījumā cieta "Opel Astra" vadītājs un pasažiere, 1937. gadā dzimusi sieviete. Abi cietušie nogādāti tuvākajā ārstniecības iestādē. Likumsargi noskaidro notikušā apstākļus.

Savukārt ceturtdien, pulksten 18.44 Amatas novadā, Drabešu pagastā 1998. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Volkswagen Passat", netika galā ar tās vadību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas. Automašīna apmeta kūleni un iebrauca grāvī, līdz ar to negadījumā cieta pats vadītājs, kurš nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē, informē VP.

Likumsargi informē, ka 8 jūnijā, pulksten 02.08 Valmierā, Brenguļu ielā, 1993. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "BMW", netika galā ar tās vadību, kā rezultātā nobrauca no ceļa braucamās daļas un iebrauca grāvī. Vadītājs nogādāts tuvākajā ārstniecības iestādē. Policija noskaidro notikušā apstākļus.

Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvalde informē, ka aizvadītajā diennaktī saņemta informācija par 79 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Reģistrēti seši nodarījumi pret personas dzīvību un veselību, 14 nodarījumi pret sabiedrisko kārtību un 14 nodarījumi pret īpašumu.

Aizvadītajā diennaktī, Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā, reģistrēti 16 ceļu satiksmes negadījumi. Četros no negadījumiem saņemta informācija par sešiem cietušajiem. Pie transportlīdzekļu stūres, alkoholisko dzērienu iespaidā, sēdušies 10 vadītāji. Noformēti 145 administratīvā pārkāpuma protokoli, no kuriem 50 bija par ātruma pārsniegšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!