Jūnijā vidū Purvciema un Dārzciema iedzīvotāju ikdienas mieru satricināja izbiedēta aļņa skrējiens pa intensīvi noslogotām ielām un tā apraušanās kādas privātmājas baseinā. Vairāki aculiecinieki notikumus fiksējuši videoierakstos, bet vistuvāk aļņa glābšanas operācijai, kā arī dzīvnieka nogādāšanai mežā atradušās Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) darbinieku kameras.

Kā informē RPP pārstāvis Toms Sadovskis, 22. jūnijā rītā saņemts izsaukums Dārzciema apkaimi, kur bija manīts alnis. Notikuma vietā jau bija Valsts policijas darbinieki, bet vēlāk ieradās arī Dr. Beinerta veterinārās klīnikas speciālisti. Sākumā alni izdevās iedzīt koku un krūmu pudurā, taču dzīvnieks aizbēga.

Drīz tas atkal tika pamanīts kādas privātmājas pagalmā, kur ragainis iekritis baseinā, no kura paša spēkiem netika laukā. Veterinārās klīnikas speciālisti dzīvniekam iešāva trankvilizatora devu, pēc kā tas nomierinājās un iemiga. Klīnikas pārstāvji un policisti, līdz ieradās Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) speciālisti, rūpējās, lai alnis nenoslīktu. Operatīvie dienesti dzīvnieku izcēluši no baseina, iecēluši mikroautobusā un ieveduši mežā ārpus Rīgas.

RPP atgādina, ka laiku pa laikam pilsētā mēdz ieklīst aļņi. Lai gan šie dzīvnieki nav agresīvi, pilsētas apstākļos tie var apjukt un kļūt bīstami apkārtējiem. Aļņu svars var sasniegt pat tonnu, tādēļ šo dzīvnieku notveršana un sagūstīšana ir ļoti sarežģīta. Tāpat arī trankvilizatorus var izmantot tikai retos gadījumos, jo to iedarbība nav tūlītēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!