Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Pirmdien, 31. jūlijā, neilgi pirms pulksten 16 Rīgas pašvaldības policija, patrulējot Rīgas Centrālās stacijas apkaimē, pamanījuši jaunu sievieti, kura, streipuļojot un grīļojoties, pa Gogoļa ielas tuneļa kāpnēm stumj bērnu ratiņus, informē pašvaldības policijā.

Policisti piegājuši pie sievietes un vaicājuši, kas noticis. Iereibusī māmiņa pastāstījusi, ka ciemojusies pie draudzenes, kur lietojusi grādīgos dzērienus. Sieviete pēc alkohola lietošanas jutusies slikti un lūgusi izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Pēc brīža ieradušies mediķi, kuri apskatījuši gan sievieti, gan mazuli. Nevienam no abiem hospitalizācija nav bijusi nepieciešama. Vienlaikus izsaukta vēl viena policijas ekipāža, kura atvedusi bērnu sēdeklīti un alkometru.

Jaunajai māmiņai alkohola koncentrācijas pārbaudē izelpā konstatēts, ka viņa ir 1,54 promiļu reibumā. Pārrunu laikā kārtības sargi noskaidrojuši, ka neviens no radiniekiem nevar par mazuli uzņemties rūpes. Tāpat noskaidrots, ka bērnu tēvs, ieraugot policijas tuvošanos, aizskrējis no notikuma vietas un atstājis mīļoto vienu.

Četrus mēnešus vecais puisēns nošķirts un nogādāts krīzes centrā. Savukārt bērna māte nogādāta dežūrdaļā, kur noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par atrašanos tādā alkohola reibumā, kas aizskar cilvēka cieņu.

Lietas materiāli nosūtīti Rīgas bāriņtiesas un RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem vecāku atbildības izvērtēšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!