Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes patruļpolicijas ekipāža Daugavpilī apturējusi kārtējo ātrumpārkāpēju – kāds motocikla vadītājs trīs reizes pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu, atļauto 50 kilometru stundā vietā traucoties ar 148 kilometriem stundā.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka likumsargi, veicot ierasto patrulēšanu, pamanījuši kādu motociklu, kas braucis ar lielāku ātrumu nekā atļauts. Policisti nolēmuši transportlīdzekli apturēt, taču motocikla vadītājs nav pakļāvies policistu prasībai un, palielinot ātrumu, meties bēgt.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, policisti sekojuši pārkāpējam, kā arī pa skaļruni likuši vadītājam apstāties. Motociklists nav reaģējis uz likumsargu prasību apturēt transportlīdzekli un turpinājis bēgšanu, kuras laikā vairākas reizes pārsniedzis atļauto braukšanas ātrumu.

"Yamaha" motocikla vadītājs traucies ar ātrumu 148 kilometri stundā vietā, kur atļautais braukšanas ātrums ir 50 kilometri stundā. Pēc apmēram piecu minūšu garas pakaļdzīšanās vadītājs savu transportlīdzekli tomēr apstādinājis.

Pārbaudot vadītāja dokumentus, konstatēts, ka 1996. gadā dzimušais vīrietis vadījis motociklu bez atbilstošas kategorijas transportlīdzekļu vadīšanas tiesībām, ka arī ar aizklātu numura zīmi.

Valsts policija aicina vadītājus nebūt pārgalvīgiem un atcerēties, ka atļautā braukšanas ātruma pārsniegšana, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana apdraud ne tikai paša transportlīdzekļa vadītāja, bet arī citu ceļu satiksmes dalībnieku drošību un veselību.

Motocikla vadītājam par ātruma pārsniegšanu draud naudas sods no 540 eiro līdz 680 eiro apmērā un transportlīdzekļu vadīšanas tiesību atņemšana uz 12 mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!