Foto: F64

Svētdien, 20. augustā, Pārgaujas novadā, uz autoceļa Umurga – Cēsis – Līvi nomales, atrasts aptuveni divus gadus vecs puisītis, informē Valsts policija.

Zēnu ap pulksten 15.45 Raiskuma pagasta Auciemā ceļmalā atradusi 1968. gadā dzimusi sieviete. Mazajam zēnam kājas bija sapinušās vecā, pamestā makšķernieku tīklā. Bērns nav varējis kundzei sniegt informāciju par to, kā nokļuvis ceļmalā vai no kurienes nācis, tāpēc sieviete viņu nogādājusi tuvākajā policijas iecirknī. Mazais bijis stipri izsalcis, tāpēc sieviete viņu arī pabarojusi.

Pēc tam, kad bērns nogādāts iecirknī, policijas darbinieki informāciju nodevuši bāriņtiesai, kā arī, sazinoties ar apkaimē dzīvojošajiem, mēģinājuši noskaidrot bērna vecāku identitāti.

Pēc kāda laika iecirknī ieradusies bērna māte un vecmāmiņa. Izrādījies, ka bērns uzticēts pieskatīšanai, jo māte atradusies darbā. Kamēr vecmāmiņa gatavojusi pusdienas, mazais nemanot aizklīdis līdz autoceļam.

Tāpat 20. augustā pulksten 11.04 Alūksnē manīti divi mazgadīgi bērni, kuri uzkāpuši uz piektā stāva atvērtas loga palodzes. Notikuma vietā policisti konstatējuši, ka 1988. gadā dzimusī piecu bērnu māmiņa nav pamanījusi, kā desmit un septiņus gadus vecās atvases spēlējušās uz palodzes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!