Foto: LETA

Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu, kura izmantojusi Valsts policijai piesaistīto degvielas karti, lai pildītu benzīnu privātās automašīnās.

IDB informē, ka policists aizturēts aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Biroja rīcībā esošā informācija liecina, ka policists degvielu dažādās privātās automašīnās, izmantojot Valsts policijas dienesta automašīnai piesaistīto degvielas karti, pildījis ilgstošā laika periodā. Tādējādi dienesta pienākumu veikšanai piešķirtā degviela izmantota citiem mērķiem, radot kaitējumu valstij.

Birojs papildus norāda, ka aizturētais policists ikdienā, tostarp darba laikā pārvietojies ar taksometru, tādēļ izmeklēšanā skaidros, vai ar šo automašīnu viņš sniedzis taksometra pārvadājumu pakalpojumus.

Sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 318. panta 2. daļas – par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu mantkārīgā nolūkā. Aizdomās turētajai personai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā aizliegums ieņemt noteiktu amatu. Valsts policijā portālam "Delfi" norādīja, ka policists atstādināts no amata pienākumu pildīšanas Valsts policijā.

Sankcionētā kratīšanā personas dzīvesvietā un dienesta automašīnā IDB atradis šaujamieroci un munīciju, kas uzglabāta, pārkāpjot normatīvos aktus.

Pēc IDB sniegtās informācijas par Rīgas reģiona pārvaldes policista aizturēšanu Valsts policija sākusi dienesta pārbaudi par nepietiekamu kontroli par dienesta transportlīdzekļa izmantošanu.

Pārbaudē Valsts policijas Iekšējās kontroles birojs skaidros, vai Valsts policijas amatpersonas nav pieļāvušas pārkāpumus, neveicot pietiekamu kontroli par dienesta transportlīdzekļa, kā arī piešķirtās degvielas kartes izmantošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!