Pirmdienas, 18. decembra, naktī Rīgas pašvaldības policija saņēmusi informāciju no Valsts policijas par kādu "Audi" vadītāju, kurš, iespējams, pie stūres sēdies alkohola reibumā. Patrulējot pašvaldības policisti automašīnu pamanījuši un vairākkārt devuši rīkojumu apstāties, taču automašīna sākusi bēgšanu un rezultātā avarējusi, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

No Valsts policijas saņemto informāciju par meklēto automašīnu pašvaldības policija nosūtījusi visām savām ekipāžām. Tāpat noskaidrots, ka autovadītājs, iespējams, devies Vecmīlgrāvja virzienā.

Neilgi pēc pulksten 1.00 policisti meklēto automašīnu pamanījuši un vairākkārt devuši rīkojumu apstāties, taču "Audi" vadītājs rīkojumam nav pakļāvies un strauji uzņēmis ātrumu. Pēc dažiem mirkļiem bēgošajam šoferim lielā ātrumā izdevies nozust no policijas redzesloka, bet kārtības sargi turpinājuši braukt bēgļa virzienā. Vēl pēc mirkļa aiz neliela līkuma policisti pamanījuši, ka bēgošais transportlīdzeklis avarējis.

Piebraucot pie negadījuma vietas, kārtības sargi ieraudzījuši, ka tā vadītājs un pasažieris turpina bēgšanu kājām. Panākt bēgošos kārtības sargiem nav izdevies, jo viņi ieskrējuši mežā un nozuduši tumsā. Vienlaikus uz negadījuma vietu policisti bija izsaukuši mediķus, jo cietušas bija trīs automašīnas pasažieres, no kurām divas bija nepieciešams hospitalizēt.

Mirkli vēlāk notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēmuši darbu.

Pašlaik Valsts policijā par notikušo sākts kriminālprocess. Lai gan "Audi" vadītājam sākotnēji no notikuma vietas izdevās aizbēgt, 19. decembrī viņš pats vērsies Valsts policijā un atzinies izdarītajā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!