Foto: DELFI

21. janvārī Rīgas pašvaldības policija aizturējusi kādu iereibušu vīrieti, kurš strīdā ar bijušo dzīvesbiedri kārtības sargu klātbūtnē ar dūri iesitis savai bijušai sirdsdāmai pa seju.

Pašvaldības policijā portālam "Delfi" norādīja, ka 21. janvārī neilgi pēc pulksten 10 likumsargi devušies uz izsaukumu Brasā, kur kāda dzīvokļa durvīs lauzies sievietes bijušais dzīvesbiedrs.

Ierodoties notikuma vietā, sieviete policistiem norādījusi uz bijušo mīļoto. Viņa skaidrojusi, ka vīrietis atnācis pakaļ savām personīgajām mantām. Viņa tās savākusi jau iepriekš, salikusi maisos un izlikusi pie dzīvokļa durvīm. Izsaucēja skaidrojusi, ka šādi rīkojusies, jo rīta pusē, sazinoties ar bijušo pa tālruni, sapratusi, ka viņš jau ir alkohola reibumā un nespēj samierināties ar viņas lēmumu neturpināt kopdzīvi. Vīrietis savas mantas paņēmis, taču sācis dauzīt pa durvīm un logiem.

Netālu policija pamanījusi arī manāmi iereibušo kungu. Vīrietis piegājis pie bijušās dzīvesbiedres un sācis sarunu, apgalvojot, ka viņa nav atgriezusi visas mantas. Pēkšņi viņš pagrūdis policistu malā un ar dūri iesitis sievietei pa vaigu.

Policisti uzreiz vīrieti aizturējuši, pielietojot fizisku spēku. Sievietei piedāvāta medicīniskā palīdzība, taču viņa no tās atteikusies, skaidrojot, ka vēlas ekspertīzi par miesas bojājumu noteikšanu. Vienlaikus izskaidrotas arī viņas tiesības rakstīt iesniegumu par bijušā dzīvesbiedra nošķiršanu un tuvošanās aizlieguma noteikšanu. Policisti uz pieteikuma pamata sagatavojuši abus lēmumus.

Savukārt uzbrucējs nogādāts dežūrdaļā, kur viņam pārbaudīta alkohola koncentrācija izelpā. Pārbaudē noskaidrots, ka viņš ir 1,91 promiles stiprā reibumā.

Tā kā mājoklī atradies arī abu kopīgs bērns, informācija reģistrēta bērnu tiesībsargājošo iestāžu datu bāzē turpmākām procesuālām darbībām. Vienlaikus aizturētajam izskaidrots pieņemtais lēmums par nošķiršanu un tuvošanās aizliegumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!