Foto: LETA

Aizdomās par spēļu automātu apkrāpšanu Iekšējās drošības birojs (IDB) aizturējis vairākas personas, tostarp Krievijas un Ukrainas pilsoņus, kā arī divas Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonas, portālu "Delfi" informēja IDB.

Minētās personas tiek turētas aizdomās par nelikumīgu darbību veikšanu ar spēļu automātiem. Šo darbību rezultātā, iespējams, izmantojot speciālu programmatūru, tiek mainīta spēles gaita, un tiek laimēti ievērojami naudas laimesti.

Personas sadarbībā ar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju aizturētas uzreiz pēc spēļu laimesta saņemšanas. Policijas amatpersonas aizturētas ārpus dienesta pienākumu pildīšanas laika.

IDB sākts kriminālprocess par krāpšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Personām piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzeklis – apcietinājums.

IDB turpina pirmstiesas izmeklēšanu. Kriminālprocesā birojs pārbaudīs personu iespējamo saistību ar citiem noziedzīgiem nodarījumiem, tai skaitā krāpšanas epizodēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!