Piektdienas, 2. februāra naktī Olainē kāds 17 gadus vecs jaunietis savā auto centās aizbēgt no policijas un pakaļdzīšanās laikā apskādēja Valsts policijas automašīnu.

Pēc spraigas pakaļdzīšanās, kuras laikā tika izdarīti arī brīdinājuma šāvieni gaisā, policistiem tomēr izdevās nepilngadīgo jaunieti aizturēt un nogādāt policijas iecirknī, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas (VP) pārstāve Ance Rozīte. Jaunietis par virkni pārkāpumiem tiks saukts pie administratīvās atbildības.

2. februārī, īsi pirms pusnakts Valsts policijas Speciālo uzdevumu nodaļas inspektori, patrulējot ar netrafarēto policijas automašīnu "Subaru Forester", Olainē pamanīja kādu aizdomīgu "Audi" markas auto. Likumsargi nolēma transportlīdzekli apturēt un veikt pārbaudi, taču pēc policijas aicinājuma apturēt automašīnu, tās vadītājs nereaģēja un turpināja braukt tālāk.

Ieslēdzot bākugunis un speciālo skaņas signālu, likumsargi sekoja transportlīdzeklim, taču vadītājs metās bēgt, traucoties pa šoseju, Olaines ielām, kā arī daudzdzīvokļu māju iekšpagalmiem, kur kādā brīdī nesavaldīja savu spēkratu un apstājās, informē VP.

Pēcāk, braucot atpakaļgaitā, "Audi" vadītājs izraisīja sadursmi ar policijas auto "Subaru" un pameta notikuma vietu. Izbraucot no māju iekšpagalmiem, agresīvais "Audi" vadītājs, atkal ignorējot policistu prasības, turpināja lielā ātrumā braukt pa gājēju ietvi cauri parkam.

Pēc brīža vadītājs pie dzelzceļa pārbrauktuves vēlreiz nesavaldīja savu spēkratu un nobrauca no ceļa, uzbraucot uz dzelzceļa sliedēm. Taču, braucot atpakaļgaitā, agresīvais vadītājs atkārtoti uztriecās policijas dienesta automašīnai, bojājot tās priekšējo daļu. Arī šoreiz šoferis pameta notikuma vietu.

Pakaļdzīšanās laikā policija vairākkārt brīdināja agresīvo vadītāju, ka izmantos šaujamieročus, taču šoferis ignorēja likumsargu prasības, tādēļ policisti, atrodoties ārpus apdzīvotas vietas, izdarīja vairākus brīdinājuma šāvienus gaisā.

Pēc kāda laika, atkal iebraucot māju pagalmos, likumsargiem tomēr izdevās apturēt bēgošo auto un aizturēt tās vadītāju. Automašīnā atradās arī pasažieris – 2003. gadā dzimis jaunietis. Policija noskaidroja, ka auto vadīja 2000. gadā dzimis jaunietis, kurš pēc aizturēšanas tika nogādāts Olaines policijas iecirknī.

Jaunietis tiks saukts pie administratīvās atbildības par nepakļaušanos policistu likumīgajām prasībām un bēgšanu, kā arī par divu negadījumu izraisīšanu, vadot transportlīdzekli bez vadītāja apliecības, informē VP. Jaunieša vadītajai automašīnai nebija arī OCTA un tehniskā apskate.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!