Foto: Valsts policija
Valsts policijas darbinieki 31. martā aizturējuši vīrieti, kurš neilgu laiku iepriekš uzbrucis un aplaupījis kādu Ķengaraga iedzīvotāju un pēc tam ar nolaupīto atslēgu palīdzību iekļuvis cietušā vīrieša mājoklī, nozogot no tā televizoru un mobilo telefonu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka 31. martā īsi pirms pusnakts 1984. gadā dzimušam vīrietim pie viņa dzīvokļa kāpņu telpas Ķengaragā negaidot no mugurpuses pa galvu iesitis svešinieks. Pēc tā cietušais zaudējis samaņu.

Uzbrucējs nolaupījis vīrieša somu, kurā atradās mobilais telefons un dažādas personīgās mantas, tajā skaitā dzīvokļa atslēgas. Vēlāk policija noskaidrojusi, ka ļaundaris gaidījis un slepus novērojis, kamēr cietušais atgūsies, lai noskaidrotu, kurā dzīvoklī viņš dzīvo.

Kad cietušais atguvis samaņu, viņš devies uz savu dzīvokli. Nonācis pie sava dzīvokļa, viņš atskārtis, ka ir nolaupītas arī viņa dzīvokļa atslēgas. Vīrietis devies uz Rīgas Ķengaraga policijas iecirkni, kur informējis policiju par notikušo. Pēc tam viņš atnācis atpakaļ pie sava dzīvokļa durvīm, kur konstatējis, ka tās ir vaļā, bet no dzīvokļa pazudis televizors un mobilais telefons. Vīrietis tūdaļ sazinājies ar policiju.

Notikuma vietā ieradušies Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti, kuri noskaidrojuši vīrieša, kurš turēts aizdomās gan par iepriekš izdarīto laupīšanu, gan zādzību no dzīvokļa, identitāti. Īsu laika sprīdi pēc tam iespējamais ļaundaris aizturēts. Likumsargiem arī izdevies atgūt daļu no noziedzīgajā ceļā iegūtajām mantām.

Aizturētais 1989. gadā dzimušais vīrietis jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem un vien nesen atbrīvots no ieslodzījuma vietas, informē policijā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 176. panta 1. daļas – par laupīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 175. panta 3. daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī. Arī par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, piespiedu darbs vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Trešdien, 4. aprīlī, tiks lemts par apcietinājuma kā drošības līdzekļa piemērošanu aizdomās turētajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!