Foto: F64
Trešdienas, 11. aprīļa, rītā Rīgā, kādā veikalā Latgales priekšpilsētā, apsargi pamanījuši vīrieti, kurš centies sabojāt saldētas zivs - pangasijas - iesaiņojumu, lai zivi nozagtu. Apsargi vīrieti aizturējuši un izsaukuši Valsts policiju.

Valsts policijā portāls "Delfi" uzzināja, ka aizdomās turētais nogādāts Rīgas Latgales iecirknī, kur no viņa pieņemti paskaidrojumi un veiktas citas izmeklēšanas darbības, pēc kurām viņš atbrīvots.

Vēlāk šajā pašā dienā Rīgas Latgales iecirkņa policisti saņēmuši informāciju no kāda mikroautobusa īpašnieka par to, ka nezināmas personas izsitušas viņa pie mājas novietotā spēkrata logu, apzogot automobili. Policisti izmeklēšanas laikā noskaidrojuši, ka noziegumu, visticamāk, izdarījis vīrietis, kurš todien jau aizturēts par saldētas zivs zādzības mēģinājumu.

Policija 1982. gadā dzimušo vīrieti izsludinājusi meklēšanā.

Tās pašas dienas pievakarē policisti saņēmuši vēl vienu izsaukumu no veikala apsargiem par to, ka kāds vīrietis aizturēts par divu šokolādes batoniņu un kaķu barības zādzību. Notikuma vietā ieradušies policisti, kuri secinājuši, ka aizturētais ir meklēšanā izsludinātais vīrietis. Policisti garnadzi atkārtoti aizveduši uz iecirkni.

1982. gadā dzimušais vīrietis, kurš jau agrāk sodīts par zādzībām un narkotiku lietošanu, arī aizturēšanas brīdī izskatījies narkotisko vielu iespaidā. To policija noteiks ekspertīzē.

Saistībā ar notikušo pret vīrieti sākti trīs kriminālprocesi – par zādzību no transportlīdzekļa, par zādzību nelielā apmērā un par zādzības mēģinājumu nelielā apmērā. Ja ekspertīze apliecinās, ka vīrietis aizturēšanas brīdī atradies narkotisko vielu ietekmē, tad viņam būs jāatbild arī par šo noziegumu.

Aizturētais atrodas izolatorā un tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu šai personai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!