Foto: Valsts policija

Valsts policija šonedēļ Rīgā aizturējusi vīrieti, kurš parāda dēļ sadūris savu paziņu, portāls "Delfi" uzzināja policijā.

Šajā pirmdienā, 16. jūlijā, ap pulksten 21 Rīgas Latgales iecirknis saņēmis izsaukumu uz Krasta ielu, kur zālē guļ vīrietis ar asins traipiem uz apģērba.

Ierodoties notikuma vietā, saņemtā informācija apstiprinājusies – zālē gulējis vīrietis ar miesas bojājumiem. Likumsargi noskaidrojuši, ka pirms brīža cietušais saticis četrus paziņas un vēlējies ar viņiem atpūsties, lietojot alkoholu. Paziņas viņam atteikuši, apgalvojot, ka cietušais vīrietis nav atdevis parādu, tāpēc nevēloties uzturēties viņa kompānijā.

Cietušais samierinājies ar atteikumu un devies prom, taču pēkšņi viņam pieskrējis klāt viens no paziņām un vīrieši sākuši konfliktēt. Strīda karstumā paziņa no kabatas izvilcis nazi un izdarījis vairākus dūrienus cietušā krūškurvī un sānu rajonā, pēc kā aizbēdzis projām.

Neilgi pēc notikušā policisti aizturējuši iespējamo vainīgo personu un nogādājuši Rīgas Latgales iecirknī. 1975. gadā dzimušais aizturētais vīrietis iepriekš jau nonācis policijas redzeslokā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Aizturētajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Cietušais pēc notikušā turpina atlabt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!