Foto: LETA

Aizdomās par kādas sievietes sevišķi cietsirdīgu slepkavību un zādzību otrdien, 24. jūlijā, Rīgā aizturēti divi jaunieši, portālu "Delfi" informē Valsts policija (VP).

VP otrdien īsi pirms pusnakts saņēma zvanu no kāda Mežciema dzīvokļa, kur pēc pārrašanās mājās tuvinieks atradis 1957. gadā dzimušas sievietes līķi ar vardarbīgas nāves pazīmēm – vairākām grieztām un sistām brūcēm galvā.

Notikuma vietā ieradās likumsargi, kuri secināja, ka noziegumu, iespējams, pastrādājuši sievietei pazīstama jauniete un viņas draugs. VP ieguva informāciju, ka pāris grasās bēgt no Rīgas, bet pēc dažām stundām policijai Juglā izdevās viņus aizturēt.

Aizturētā jauniete dzimusi 1999. gadā, bet viņas draugs – 1998. gadā. Personas nav iepriekš sodītas, norāda VP. Šobrīd abi aizturētie atrodas īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet VP drīzumā lūgs tiesu personām kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu.

VP skaidro, ka slepkavību jaunieši pastrādāja tajā pašā vakarā. Starp viņiem un noslepkavoto kundzi bijis dziļš personisks konflikts.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 117. panta ceturtā un 10. punkta un pēc Krimināllikuma 175. panta otrās daļas – par slepkavību, kas izdarīta ar sevišķu cietsirdību personu grupā, kā arī zādzību pēc iepriekšējas vienošanās.

Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!