Foto: LETA
Otrdien, 18. maijā, 1992. gadā dzimis vīrietis, vadot automašīnu "Volkswagen" "Golf" un, pret kalnu apdzenot vairākas automašīnas, izraisīja frontālu sadursmi ar pretī braucošo automašīnu "Volvo V70". Rezultātā bojā gāja "Volvo" automašīnas pasažieris, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas pārstāve Dace Kalniņa.

Ceļu satiksmes negadījumā tika sabojāts arī kravas transportlīdzeklis "Volvo" "FH". Automašīnas "Volkswagen" "Golf" vadītājs un pasažieris guva traumas un tika nogādāti ārstniecības iestādē. Automašīnas "Volvo" "V70" vadītājs guva traumas un tika nogādāts ārstniecības iestādē, bet 1952. gadā dzimušais pasažieris mira notikuma vietā. Policijā par notikušo sākts kriminālprocess un nozīmētas ekspertīzes. Notikušajam ir aculiecinieki.

Valsts policija atkārtoti aicina neapdraudēt sevi, savus līdzbraucējus un citus satiksmes dalībniekus, kā arī atgādina, ka par agresīvas braukšanas upuri reti kļūst tikai viens cilvēks un, nevērīgi izturoties pret ceļu satiksmes drošības noteikumiem, sekas var būt traģiskas.

Aizvadītajā diennaktī Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī saņemta informācija par 13 gadījumiem, kad iedzīvotāji vērsušies pēc palīdzības policijā, vai konstatēts, ka noticis noziedzīgs nodarījums. Ceļu satiksmes uzraudzības jomā pieņemti 22 administratīvo pārkāpumu lēmumi. Reģistrēti 3 ceļu satiksmes negadījumi, kur vienā gadījumā ir cietušas 3 personas un viena persona gājusi bojā.

Jau ziņots, ka aizvadītajā diennaktī valstī reģistrēti 98 ceļu satiksmes negadījumi, kuros cietuši septiņi cilvēki un viens gājis bojā.

Visvairāk negadījumu – 56 – reģistrēti Rīgas reģionā, 17 – Zemgalē, 14 – Latgales reģionā, astoņi – Kurzemē un trīs Vidzemē.

Astoņos ceļu satiksmes negadījumos Rīgas reģionā cietis viens cilvēks, Zemgalē – trīs, Vidzemē – divi un Kurzemē viens.

Kopumā aizvadītajā diennaktī ceļu satiksmes jomā pieņemti 320 administratīvo pārkāpumu lēmumi.

144 lēmumi pieņemti par ātruma pārsniegšanu un astoņi par automašīnas vadīšanu alkohola reibumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!