Foto: LETA

Naktī uz trešdienu Latvijas Okupācijas muzejā iemests degmaisījums, trešdien, 28. februārī, preses konferencē pēc tikšanās ar Valsts prezidentu Edgaru Rinkēviču atklāja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV).

Kā norādīja Siliņa, par šo gadījumu viņu jau ir informējis iekšlietu ministrs. Iekšlietu dienesti kopā ar drošības dienestiem strādā, lai atrastu vainīgo.

"Protams, mēs arī rūpīgi sekosim līdzi šai situācijai, lai Okupācijas muzeja darbinieki justos droši, jo ir skaidrs, ka šajos ģeopolitiskajos apstākļos mums ir īpaši jārūpējas gan par mūsu robežas drošību, gan arī mūsu iedzīvotāju drošību," uzsvēra premjere.

Tāpat viņa pauda cerību, ka tuvākajā laikā dienesti varēs aizturēt vainīgo personu.

Valsts policijā portālu "Delfi" informēja, ka uzbrukums noticis naktī uz trešdienu, 28. februāri.

Saistībā ar notikušo likumsargi ir uzsākuši kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 185. panta otrās daļas par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu, ja tā izdarīta ar dedzināšanu vai citādā vispārbīstamā veidā vai ja tā izdarīta lielā apmērā, vai ja tās rezultātā vainīgā neuzmanības dēļ iestājusies cilvēka nāve vai izraisītas citas smagas sekas. Sods par šo noziedzīgo nodarījumu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz 10 gadiem un probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD) izsaukums uz sabiedrisku ēku saņemts pulksten 1.04. Tur 0,5 kvadrātmetru platībā deguši papīri un krēsls.

Okupācijas muzeja vadītāja Solvita Vība portālam "Delfi" apstiprināja, ka ap pulksten 1 naktī noticis uzbrukums, kura laikā viņas kabinetā iemests degmaisījums. Neviens cilvēks nav cietis.

Vība uzsvēra, ka muzeja darbība nav traucēta un šobrīd tas strādā.

"Šobrīd darbojas tiesībaizsardzības iestādes, operatīvās darbības tiek veiktas, lai varētu veikt izmeklēšanu, kā arī, lai aprēķinātu zaudējumus," viņa sacīja, piebilstot, ka tas tiks darīts kopā ar VAS "Valsts nekustamie īpašumi", kas ir mājas saimnieks.

Tāpat Vība informēja, ka otrdien no rīta izsists logs Stūra mājai. Šajā gadījumā nav izmantots degmaisījums.

Arī Valsts Drošības dienests (VDD) ir informēts par notikušo incidentu Latvijas Okupācijas muzejā.

VDD savas kompetences ietvaros sniedz Valsts policijai atbalstu notikušā apstākļu noskaidrošanā. Šobrīd dienests no plašākiem komentāriem atturēsies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!