Apvienības “Dzimtene”/Sociālistiskā partija līderis, padomju laiku Rīgas vadītāja Alfrēda Rubika dēls Artūrs Rubiks vēlas turpināt sava tēva lietu un uzbūvēt Rīgā metro, pret kuru savulaik asi protestēja Vides aizsardzības klubs, ar protestiem veicinot Atmodas sākšanos.
Rīgas domē ievēlētais Artūrs Rubiks intervijā laikrakstam “Vesti Segodņa” sacīja, ka vēlas strādāt pilsētas Satiksmes un transporta lietu komitejā un uzsvēra, ka Rīgā ir nepieciešams metro, kuru varētu uzbūvēt pēc desmit gadiem.

“Rīgā, protams, ir daudz problēmu, bet satiksmes problēma ir viskarstākā. Kad stundām ilgi nevar tikt no viena pilsētas gala uz otru – visur ir sastrēgumi – tā vienkārši ir nekārtība,” laikrakstam sacīja Rubiks.

Pēc viņa domām, Rīgā jābūvē tilti ar speciālām nobraukšanas joslām, jāizdomā, kā mainīt tramvaju satiksmi, lai sabiedriskais transports nebremzētu parasto auto kustību, un otrādi.

“Uzskatu, ka četru gadu laikā jaunievēlētai domei būtu jāatrisina sastrēgumu problēma vismaz par 50%. Man ir pilnīgi skaidrs – ja savulaik manam tēvam būtu ļāvuši realizēt metro būvniecības ideju, tagad nebūtu tik milzīgu sastrēgumu,” klāstīja Rubiks jaunākais.

“Es tāpat kā tēvs esmu metro fanātiķis, un neviens mani nepārliecinās par pretējo. Protams, šodien atrast naudu metro būs daudz grūtāk, nekā padomju laikos, taču nav nekā neiespējama,” pārliecināts Rubiks.

Viņš uzskata, ka pēc 10 gadiem, kad Rīga kļūs par bagātu pilsētu, varētu atgriezties pie metro būvniecības ieceres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!