Foto: Patriks Pauls Briķis, DELFI

Pamatojoties uz publiski izskanējušo informāciju par iespējamu aplokšņu algu maksāšanu partijā "Vienotība", opozīcijā esošais politiskais spēks "Apvienotais saraksts" pieprasa "Vienotības" priekšsēdētāja, finanšu ministra Arvila Ašeradena demisiju. Saeima šo pieprasījumu plāno skatīt ceturtdien, 21. martā.

TV3 raidījums "Nekā personīga" iepriekš vēstīja, ka bijušais partijas "Vienotība" biroja darbinieks Normunds Orleāns vērsies tiesībsargājošajās iestādēs, apgalvojot, ka politiskais spēks viņam un vēl vismaz desmit biroja darbiniekiem maksājis tā sauktās aplokšņu algas.

Opozīcija prasa demisiju

Ņemot vērā minēto informāciju, AS sagatavoja Saeimas lēmuma projektu "Par neuzticības izteikšanu finanšu ministram Arvilam Ašeradenam".

AS demisijas pieprasījumu pamato ar faktu, ka Finanšu ministrija (FM) ir atbildīga par godīgas nodokļu politikas īstenošanu un ēnu ekonomikas apkarošanu valstī.

"Ašeradens vada gan FM, gan ir politiskās partijas "Vienotība" priekšsēdētājs. Publiski izskanējušas ziņas par iespējamu ilgstošu un sistēmisku aplokšņu algu maksāšanu viņa vadītās politiskās partijas birojā. Nav pieļaujams, ka FM vada un Valsts ieņēmumu dienesta darbu uzrauga ministrs, kura vadītās politiskās organizācijas darbība rada nopietnas aizdomas par rīcības tiesiskumu," norāda AS.

Ašeradens apsūdzības noliedz

Savukārt "Vienotība" 12. martā izplatīja paziņojumu medijiem, kurā uzsver, ka partijā nekad nav maksātas aplokšņu algas un tā stingri iestājas pret šādu praksi.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!