Foto: Publicitātes foto

Neraugoties uz apkaimes iedzīvotāju iebildēm, Rīgas domes Pilsētas īpašumu komitejas deputāti otrdien lēma atbalstīt nekustamā īpašuma Grīziņkalnā nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai "Streetbasket" (zināma arī kā "Ghetto Games") uz diviem gadiem.

Lai gan sākotnēji priekšlikums bija ļaut biedrībai šo teritoriju izmantot vēl gadu, pēc garām diskusijām tika pieņemts lēmums ļaut to darīt ilgāk – divus gadus. Taču Rīgas dome pēc iedzīvotāju sūdzību saņemšanas pērnajā vasarā nu ir noteikusi vairākus ierobežojumus un ieteikumus.

Piemēram, piešķirtajā teritorijā būs jāievēro klusums nakts stundās no pulksten 23 līdz pulksten 7, tajā laikā neorganizējot sporta aktivitātes un neveicot metāla konstrukciju montāžas darbus. Arī tādi trokšņa avoti kā skaļruņi pēc iespējas būs jānovieto tā, lai nebūtu vērsti pret dzīvojamām teritorijām un to jauda nevarēs pārsniegt 80 decibelus.

Nekustamais īpašums un tam apkārt esošie celiņi nedrīkstēs tikt izmantoti kā autostāvvieta un parka teritorijā nedrīkstēs bez "Rīgas mežu" saskaņojuma iebraukt auto. Tāpat tur notiekošo pasākumu laikā būs jāizvieto vairāk atkritumu urnu, kā arī vietā būs jānodrošina dežurants, kam jārūpējas par sabiedrisko kārtību.

Tas iekļauts, jo "Rīgas meži" konstatējuši, ka parkā jaunieši mēdz smēķēt un lietot alkoholu, kā arī ik pa laikam tiek bojāta infrastruktūra, piemēram, apzīmētas sienas.

Atbildīgie departamenti atzinumos norādījuši, ka biedrība sniedz jēgpilnas aktīvās atpūtas iespējas jauniešiem un bērniem no mācībām brīvajā laikā, tāpēc īpašuma piešķiršana lietošanā ir atbalstāma.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!