Foto: Saeimas administrācija

Trešdien, 27. martā, Saeima ar klusuma brīdi pieminēja Ukrainā un Krievijā bojā gājušos.

Parlamenta priekšsēdētāja Daiga Mieriņa (ZZS) Saeimas sēdi sāka ar paziņojumu, ka pagājušajā nedēļa notika baisi terorakti Ukrainā un Krievijā, prasot lielu skaitu nevainīgu cilvēku dzīvību.

"Nosodāms ir terorisms jebkurā tā izpausmē. Saeimas vārdā izsakām visdziļāko līdzjūtību bojā gājušo tuviniekiem," pauda Mieriņa.

Tāpat Saeima skatīja partijas "Stabilitātei!" sagatavoto paziņojuma projektu par šā gada 22. marta bruņota terorisma akta nosodīšanu, kas notika koncertzālē "Crocus City Hall", Krasnogorskā, Maskavas apgabalā, Krievijā.

Opozīcijas deputāts Aleksejs Rosļikovs (S!) aicinājumu atbalstīt sagatavoto paziņojumu, norādot, ka atšķirībā no virknes pasaules valstu, Latvijas valdība un Saeima nav nosodījuši šo terorisma aktu, ignorējot faktu, ka terorisms apdraud visas valstis t.sk. Latviju.

Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Rihards Kols (NA) kā maldinošu nosauca paziņojumā ietverto informāciju, ka Latvija nav nosodījusi teroraktu Krievijā. Viņš norādīja, ka Ārlietu ministrija jau nākamajā dienā pēc terorakta nosodīja uzbrukumu un izteica līdzjūtību bojā gājušo ģimenēm.

Kols arī piebilda, ka Saeima jau ar klusuma brīdi pieminēja bojā gājušos.

Tāpat Ārlietu komisijas vadītājs norādīja uz nekorekti izstrādāto paziņojumu. "Ir juridiska forma, kā šādi paziņojumi tiek veidoti. Vienmēr var konsultēties ar Saeimas Juridisko dienestu," sacīja Kols.

Opozīcijas partijas izstrādāto paziņojumu atbalstīja 14 deputāti – "Stabilitātei!" frakcija, "Latvijas pirmajā vietā" deputāti Ainārs Šlesers un Edmunds Zivtiņš, kā arī pie frakcijām nepiederošā deputāte Viktorija Pleškāne.

Pret paziņojumu balsoja 14 deputāti no "Jaunās Vienotības", "Progresīvo" un Apvienotā saraksta frakcijām, bet balsojumā atturējās 41 deputāts. Līdz ar to "Stabilitātei!" izstrādātais paziņojums neguva Saeimas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!