Foto: midjourney

Viņš izrādīja uzmanību, jokoja. Viņa atjokoja, likās jauki. Viņš ieteica palasīt par kādu Latgales inteliģences pārstāvi, viņi sarakstījās par grāmatām, vēsturi. Viņa vēstulēs reizēm, viņasprāt, ieskanējās divdomīgi motīvi. Bijis viņa mēģinājums bučot, arī pirtī uzņemta pašbilde, saucot pievienoties: "Man vajag tevi." Viņa turpināja saraksti, viņasprāt, draudzīgi. Atgādinot, ka viņš ir precējies, ir bērni. Kad viņa pārstājusi, viņš centies skaidrot attiecības. Pat tik spēji, ka grāmatas atklāšanā piekāva viņas draugu, trāpījis arī viņai pa deniņiem.

Sieviete vērsās policijā, ziņoja par "mērķtiecīgu emocionālo vardarbību un sistemātisku, apzinātu izsekošanu". Tas notika 2022. gadā, abu pazīšanās tobrīd jau "svinēja" 11 gadu jubileju. Abi ir Latgalē, abi arī ārpus tās ir zināmi, viņš – mūziķis kādā grupā, viņa – literāte. Kādā no Sigitas (vārds mainīts) aprakstītajām epizodēm, kad šī saziņa bija ievirzījusies viņu traucējošā gultnē, viņš publiski, runājot par viņas darbu, plaši atspoguļotā pasākumā pateica, ka starp abiem esot "sarežģītas attiecības", izraisot auditorijas smieklus un pēc pasākuma paziņu jautājumus: vai jūs guļat? Tas Sigitai licis justies pazemotai.

Kā šie cilvēki nonāca līdz tam, ka it kā viegla saziņa, pārsvarā virtuālajā vidē, noveda pie vardarbības reālajā dzīvē? Kā pārtraukt nevēlamu komunikāciju? Kā nepārprotami definēt robežas un kad jau ir uzmākšanās – par to šajā rakstā.

Divas kāzas, kultūra, literatūra

Pēc abu teiktā, komunikāciju viņi izjutuši dažādi. Pēc Sigitas domām, Anda (vārds mainīts) uzmanība veicināja vairāku viņas romantisko attiecību iršanu. "Tas viss man radījis nenormālas uzticēšanās problēmas. Domāju – man noticēs vai nenoticēs? No otras puses, saprotu, ka man ar to jāstrādā," viņa stāsta. Savukārt Andis, kurš bez vilcināšanās piekrita "Delfi" skaidrot notikušo, jūtas ierauts pārpratumu virpulī. Viņa nolūki esot bijuši vien kā "sirsnīgā draudzībā," nevis "uzmācīgi", kā tos izjuta Sigita.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!