Foto: LETA

Ekspremjers un bijušais Latvijas Bankas prezidents Einars Repše ir pārliecināts, ka labākais nākamā jaunā politiskā spēka nosaukums būtu "Neizgudrot velosipēdu!". Lai gan algotu darbu neveic, Repšes dienas ir aizpildītas – viņš raksta dzeju, eksperimentē ar mākslīgā intelekta piedāvātajām iespējām un ar tā palīdzību rada saturu saviem "YouTube" kanāliem. Tāpat Repše nu ir kļuvis par aktieri, raksta vēstules politiķiem un seko līdzi starptautiskajā politikā notiekošajam.

Sākotnēji Repši intervijai uzrunāju, lai lūgtu viņa komentāru par bijušā partijas biedra Krišjāņa Kariņa nedienām, kas tik ļoti atgādināja kādreizējās “Vienotības” līderes Solvitas Āboltiņas “upurēšanu” nākamības vārdā. Gan Kariņš, gan Āboltiņa politikā ienāca, pievienojoties Repšes dibinātajai partijai “Jaunais laiks”. Ekspolitiķis gan senos cīņubiedrus kritizēt negrib, esot gatavs runāt par nopietnākām tēmām.

Ar ko šobrīd nodarbojaties? Kā aizrit jūsu ikdiena?

Strādāju no rīta līdz vakaram, faktiski bez brīvdienām un pat līdz pagurumam. Pamatā nodarbojos ar divām lietām. (Pirmā ir) mākslīgais intelekts un tā iespēju apgūšana un izmantošana, jo tā ir nākotne un ļoti strauji attīstās. Turēties līdzi laikam – tas nav nemaz tik viegli. Un otrs, ko es daru, – protams, sekoju līdzi notikumiem pasaulē. Ja man, līdzīgi kā jūs, kāds jautā viedokli vai grib manu padomu, tad man tam ir jābūt vairāk vai mazāk sagatavotam un bāzētam uz zināšanām. Līdz ar to – sekoju notikumiem! Ar to arī laiks paiet

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!