Foto: Shutterstock

Latviju atkārtoti ir sasniedzis Sahāras tuksneša putekļu mākonis, taču uz zemes virsmas izkritušo putekļu koncentrācija tuvākajās trīs dienās Latvijā būs ļoti zema, ziņo Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Kā informē centrā, lielākā daļa Sahāras tuksneša putekļu pārvietojas augšējos atmosfēras slāņos, par ko liecināja oranži iekrāsotās debesis vakardienas saulrieta un šī rīta saullēkta laikā, kā arī nakts lietus radītās nelielās dubļu pēdas uz automašīnām un citām virsmām.

"Copernicus" Atmosfēras Monitoringa servisa prognozes liecina, ka uz zemes virsmas izkritušo putekļu koncentrācija tuvākajās trīs dienās Latvijā būs ļoti zema, izņemot otrdienu, 9. aprīli, kad koncentrācija gaidāma nedaudz augstāka. Tomēr, kā norāda meteoroloģijas centrā, tas būtiski neietekmēs gaisa kvalitāti. Gaisa kvalitāti Latvijā noteiks vietējais piesārņojums un laikapstākļi, kas būs lielākoties sausi un ar lēnu vēju, tādējādi palēninot piesārņojuma izkliedi.

Jau ziņots, ka pagājušajā nedēļā Sahāras putekļu dēļ debesis kļuva dūmakainas un pasliktinājās gaisa kvalitāte, bet, līstot lietum, putekļi nonāca arī uz zemes virsmas un dažādiem objektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!