Foto: LETA

Saistībā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) izplatīto brīdinājumu par stipru snigšanu pirmdien Latvijas centrālajos rajonos Rīgā būs spēkā tā dēvētās puteņa biļetes – autovadītāji sabiedrisko transportu galvaspilsētā drīkstēs izmantot bez maksas, liecina Rīgas pašvaldības ieraksts vietnē "X".

Rīgas dome paziņojumā medijiem gan līdz šim izmantoto epitetu "puteņa biļetes" mainījusi uz "sniega biļetes", taču tāpat kā līdz šim tas nozīmē, ka autovadītāji, uzrādot automašīnas tehnisko pasi, pilsētas sabiedrisko transportu drīkstēs izmantot bez maksas.

Pašvaldībā norāda, ka uz ceļiem veidosies apledojums, sniega kārta un pasliktināsies redzamība, tādēļ galvaspilsētas ielās var būt apgrūtināti braukšanas apstākļi. Ielu un ietvju uzturēšanā tiks iesaistīti visi pašvaldības dienesti un pieejamā tehnika, tomēr, lai atvieglotu ielu tīrīšanu un mazinātu iespējamos sastrēgumus, iedzīvotāji aicināti maksimāli izmantot sabiedrisko transportu.

Ņemot vērā, ka lielākā daļa automašīnu jau ir aprīkotas ar vasaras riepām, Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši piesardzīgiem, iespēju robežās izvēlēties veikt darba pienākumus attālināti, pārvietoties ar sabiedrisko transportu vai arī savlaicīgi plānot izbraukšanas laiku un maršrutu, rēķinoties, ka ceļā var būt jāpavada ilgāks laiks nekā ierasts.

Pirmdien par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiks uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība jeb automašīnas tehniskā pase.

Minētais dokuments kā braukšanai derīgs dokuments jāuzrāda tikai kontroles laikā, tas nav jāuzrāda sabiedriskā transporta vadītājam.

Autovadītāja apliecība kopā ar auto tehnisko pasi obligāti nav jāuzrāda. Automašīnas tehniskā pase apliecina, ka konkrētais transportlīdzeklis tajā brīdī neatrodas satiksmē, kas ir pašvaldības mērķis, akcentē Rīgas domē.

Šādas biļetes pašvaldība ievieš, lai mazinātu satiksmes intensitāti stipras snigšanas laikā vai pēc tās, tādējādi atvieglojot ielu uzturēšanas tehnikas darbu.

Jau ziņots, jau pirmdien agri no rīta Latvijai pietuvosies aktīvs ciklons no dienvidaustrumiem, tāpēc valsts rietumu un centrālajos rajonos gaidāma stipra snigšana, brīdina LVĢMC.

Vietām veidosies piecus līdz astoņus centimetrus (cm) bieza sniega sega. 22. aprīļa vakarā, pazeminoties gaisa temperatūrai, gaidāms neliels sals un ļoti stipra snigšana – dažviet rietumu un centrālajos rajonos sniega segas biezums varētu sasniegt 10 cm.

Uz ceļiem veidosies apledojums, snigšanas laikā dažviet redzamība pasliktināsies līdz 200-500 metriem un vietām gaidāms arī neliels putenis.

No 22. aprīļa pulksten 5 līdz 17 Latvijas centrālajā un rietumu daļā ir spēkā dzeltenā līmeņa brīdinājums par sniegu. LVĢMC arī izplatījis oranžā līmeņa brīdinājumu par sniegu, kas ir spēkā no 22. aprīļa pulksten 17 līdz 23. aprīlim pulksten 11.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!