Foto: DELFI

Rīgā nomainīti iepriekš kļūdainie Latvijas himnas plakāti, "Delfi" apstiprināja pašvaldībā.

Jau ziņots, ka kļūda plakātā pieļauta Latvijas himnas nošu pierakstā. Plakāti pilsētvidē izvietoti valsts svētku gaidās.

Domē neprecizē, cik daudz plakātu bija jāpārlīmē, ne arī, cik tas izmaksājis, vien uzsver, ka izmaksas par kļūdas labošanu sedz koncepta un vizuālā izstrādājuma autors – Jānis Klaučs.

Darba kopējā līgumsumma bija 6250 eiro.

Plakātu nomaiņa aizkavējusies slikto laikapstākļu dēļ – iepriekš pašvaldība solīja, ka tas tiks darīts sestdien.

Valsts svētku gaidās pilsētvides plakātos šogad būs redzami to dziesmu fragmenti no, kuras Trešās Atmodas laikā tauta dziedāja mītiņos un manifestācijās, aizstāvot savas tiesības uz brīvu un neatkarīgu valsti Imanta Kalniņa "Dziesma, ar ko Tu sāksies?", Jura Kulakova "Zaļā dziesma" un Mārtiņa Brauna "Saule, Pērkons, Daugava", kā arī Latvijas Valsts himna "Dievs, svētī Latviju!".

Kā skaidro pašvaldībā, dziesmu vārdu zemteksts atspoguļoja runas brīvības aizliegumu un padomju sistēmas ideoloģiskos žņaugus, kas ietekmēja mūziku, literatūru un dzīvi kopumā. Tā kā daudzas dziesmas padomju okupācijas laikā Latvijā bija aizliegtas, par atmodas simbolu kļuva arī šo dziesmu atdzimšana jaunā kvalitātē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!