TV3 Latvia un reklāmas aģentūras Bates ADM rīkotajā atbalsta akcijā Valsts Asinsdonoru centram (VADC) 12 nedēļu laikā (no 23. janvāra līdz 17. aprīlim) atsaukušies gandrīz 3000 jaunu donoru, kas ir gandrīz divas reizes vairāk nekā šādā laikposmā gadu iepriekš, TV3 informēja VADC galvenā ārste Anna Šteinerte.
Ja 2000. gadā šādā pašā laikā VADC ieradās 1740 jaunu donoru, tad šogad, akcijas laikā asinis ziedoja jau 2890 cilvēku.

Vislielāko donoru atbalstu pateicoties akcijai VADC sagaidīja šā gada februārī, kad asinis ziedot ieradās 1295 donori (2000. gadā – 641). Šteinerte pastāstīja, ka ar reklāmas palīdzību televīzijā un radio akcija lielākoties pulcinājusi jauniešus: 2001. gada pirmajā ceturksnī asinis ziedot ieradušies 1007 jauni donori, un no tiem 688 bijuši jaunāki par 30 gadiem – jaunieši un studenti (gadu iepriekš – 180).

VADC, TV3 un Bates ADM pateicas ikvienam, kas sadzirdēja aicinājumu un izpildīja šo cēlo misiju – ziedot asinis. Lai gan šonedēļ akcija noslēdzas, TV3 turpinās atbalstīt VADC un nepieciešamības gadījumā informēt sabiedrību par situāciju Asinsdonoru centrā arī turpmāk.

Šonedēļ VADC īpaši trūkst I (0) grupas Rh–, kā arī II grupas Rh+ un Rh– asiņu, tādēļ VADC ļoti gaida šo asins grupu donorus, TV3 informēja Šteinerte.

Atbalsta akcija VADC aizsākās 23. janvārī un to organizēja TV3 Latvia un reklāmas aģentūra Bates ADM. Akcijas laikā ikviens varēja uzzināt, kuru donoru asinis konkrētajā brīdī visvairāk nepieciešamas. Akcijas laikā ar attiecīgu reklāmu TV3, radio Star FM un laikrakstā Diena ikviens Latvijas iedzīvotājs tika mudināts doties uz Asinsdonoru centru un nodot asinis, lai palīdzētu. Tāpat informācija par trūkstošajām asins grupām tika atspoguļota TV3 ziņās, un akcijai informatīvu atbalstu sniedza arī ziņu aģentūra BNS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!