Latvijas Arhitektūras gada balvu šogad ieguvusi Liepājas rajona Sakas pagastā uzbūvētā "Drupu māja", ko projektējusi grupa "F.L.Tadao & Lukševics".
"Drupu māja" balvu ieguvusi arī nominācijā "Jaunbūves - vienģimenes ēkas".

Rīgas balva šogad piešķirta tirdzniecības un biroju ēkai "Kubs", kas uzbūvēta Rīgā, Lāčplēša un Tērbatas ielas stūrī. Ēku projektējuši arhitekti Zane Kalinka un Juris Lauris.

Savukārt nominācijā "Jaunbūves - sabiedriskās ēkas" uzvarējis biroju komplekss "Baltais vējš", kas atrodas Rīgā, Kārļa Ulmaņa gatvē 119. Šīs ēkas projektu izstrādājusi arhitektu firmas "Kubs" arhitektu komanda.

Par labāko pārbūvi šogad atzīta AS "Diena" biroju un redakciju telpu rekonstrukcija Rīgā, Mūkusalas ielā. Pārbūvi projektējis arhitektu uzņēmums "Arhis".

Par labāko vides dizainu atzīta ekspozīcija "Runājošie akmeņi", ko projektējis arhitekts Ingurds Lazdiņš. Projekta dizainers bija Kaspars Suipe, bet koncepcijas autors - Ēriks Stendzenieks.

Nominācijā "Iekštelpu dizains" balvu ieguvusi galerija "Garage" Berga Bazārā. Tās dizainu projektējis "Zaigas Gailes birojs".

Latvijas Arhitektu savienības (LAS) diplomi šogad piešķirti koka māju kolekcijai Ķīpsalā, nūdeļbāram "Maccaroni", atpūtas kompleksam "Mākoņu brīvdienas" Liepājas rajona Sakas pagastā, kā arī Liepājā, Jūras ielā 24, rekonstruētai ēkai.

Kā ziņots, uz Latvijas arhitektūras 2005.gada labāko darbu skates 2.kārtu tika izvirzīti 60 darbi septiņās nominācijās.

Kā norāda LAS, Latvijas arhitektūras 2005.gada labāko darbu skates mērķis ir noteikt relatīvi labākos aizvadītā gada arhitektūras sasniegumus Latvijā, apzināt un popularizēt kvalitatīvākos projektu risinājumus, kā arī būvfirmu veikumu un inovatīvas būvdarbu tehnoloģijas ieviešanu, veicināt Latvijas arhitektūras un pilsētbūvniecības attīstību un augstvērtīgas kultūrainavas izveidi.

Skati organizēja un atbalstīja LAS, Valsts kultūrkapitāla fonds, pašvaldības, būvfirmas, būvmateriālu ražotāji un piegādātāji, kā arī vairāki masu mediji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!