Par ierobežojumu pārkāpšanu ap valsts aizsardzības objektiem būs jāmaksā naudas sodi, paredz šodien valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie Aizsardzības ministrijas (AM) sagatavotie grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā.

Administratīvo pārkāpumu kodekss tiks papildināts ar jaunu pantu, kas noteiks administratīvo atbildību par aizsargjoslās ap valsts aizsardzības objektiem normatīvajos aktos noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, informēja AM Sabiedrisko attiecību departamentā.

Par saimniecisko darbību bez saskaņošanas ar AM vai noteikto uzturēšanās ierobežojumu pārkāpšanu aizsargjoslā ap valsts aizsardzības objektu fiziskajām personām naudas sods būs no 20 līdz 50 latiem, amatpersonām - no 50 līdz 500 latiem, bet juridiskajām personām - no 50 līdz 1000 latu. Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā vēl būs jāskata valdībā un Saeimā.

Aizsardzības ministrijas sabiedrisko attiecību departamenta direktors Airis Rikveilis sacīja, ka valsts aizsardzības objekti ir Nacionālo bruņoto spēku vienību dislokācijas vietas, piemēram Ādažu poligons, Gaisa spēku bāze Lielvārdē, Alūksnes Mobilo strēlnieku bataljons un citas

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!