Latvijas Universitāte (LU) izsludinātajam rektora amatam pieteikušies divi kandidāti - LU Fizikas un matemātikas fakultātes dekāns LU Senāta priekšsēdētājs Mārcis Auziņš un LU Vēstures un filozofijas fakultātes profesore Maija Kūle.
Par to informēja LU Senāta sekretāre Ilze Upacere.

LU rektoru saskaņā ar LU Satversmi atklātā konkursā ievēlē Satversmes sapulce uz četriem gadiem, bet ne vairāk kā divas reizes pēc kārtas no profesoriem, kas ievēlēti profesora amatā.

Rektora amata pretendentus var izvirzīt LU fakultātes, LU institūti un LU aģentūras savās akadēmiskā personāla kopsapulcēs, domes vai zinātniskās padomes sēdēs, LU vēlētās institūcijas - Senāts vai Studentu padome, ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuriem LU ir pamatievēlēšanas vieta, apliecinot izvirzīšanu ar saviem parakstiem, kā arī pats pretendents, ja to rakstveidā atbalsta ne mazāk kā 100 LU akadēmiskā personāla pārstāvji, kuriem LU ir pamatievēlēšanas vieta.

Rektora vēlēšanas notiks šā gada 16.maijā.

Pašreizējais LU rektors Ivars Lācis uz rektora amatu kandidēt vairs nevar, jo viņam jau noslēdzas otrais termiņš rektora amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!