Rakstnieku poliklīnika ir iesniegusi sūdzību Administratīvajā tiesā par Veselības ministrijas plāniem nepagarināt īres līgumu ar poliklīniku un atteikumu nodot poliklīnikai privatizācijai pašlaik īrētās telpas Raiņa bulvārī, portālam "Delfi" pastāstīja poliklīnikā.
Sākotnēji poliklīnikas sūdzības izskatīšana Administratīvajā tiesā bija plānota 2008. aprīli un vēlāk pārcelta uz tā paša gada augstu. Taču visbeidzot kā prasības izskatīšanas datums tika noteikts 2007. gada 19. oktobris.

Poliklīnikas noslēgtais īres līgums ir spēkā līdz 2014. gadam, taču pēc tā termiņa beigām poliklīniku ir paredzēts izlikt no Veselības ministrijai piederošajām telpām. Ministrija skaidro, ka Sporta medicīnas valsts aģentūrai, sakarā ar darbības paplašināšanu, nepieciešamas lielākas telpas. Poliklīnika ir vairākkārt iesniegusi privatizācijas pieteikumu, taču tas vienmēr ir noraidīts tā paša iemesla dēļ.

Poliklīnikas pārstāve pastāstīja, ka iepriekšējos gados ir bijuši mēģinājumi lauzt vai nepagarināt īres līgumu. Pēdējais līguma termiņa pagarinājums uz 10 gadiem ir izcīnīts 2004. gadā.

Rakstnieku poliklīnika īrē telpas Veselības ministrijai piederošā ēkā Rīgā, Raiņa bulvārī 27, ko apsaimnieko SIA "Vidzemes būvnieks".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!