Kriminālprocesa ietvaros, saistībā ar aizdomām par vēlmi prettiesiski iegūt kontroli pār miljonus vērtu uzņēmumu arestēti Tatjanas Karginas un viņas mātes Elvīras Iņušovas īpašumi, ceturtdien raksta laikraksts "Neatkarīgā".
Kargina ir atzīta par aizdomās turamo kriminālprocesā. Viņai un Iņušovai inkriminēta piesavināšanās sevišķi lielos apmēros - firmas pamatkapitāla nelikumīga palielināšana ar nolūku iegūt kontrolpaketi miljonus vērtajā "Imperius".

Izmeklēšanas tiesnese apstiprinājusi policijas uzliktos arestus abu sieviešu īpašumiem, kuru vidū ir, piemēram, zemesgabals ar trīsstāvu namu Miesnieku ielā 1, ēka Kareivju ielā 5/7 Rīgā, liecina zemesgrāmatā ierakstītie aizliegumi.

Savukārt Karginas bijušais biznesa partneris Andrejs Kalējs kriminālprocesā atzīts par cietušo, raksta laikraksts. "Mana kā cietušās personas prasība var sasniegt aptuveni divus miljonus eiro (1,4 miljonus latu), jo Karginas un Iņušovas darbību dēļ ir ne tikai radušies zaudējumi no negūtās peļņas, bet arī esmu maksājis advokātiem un iztērējis ne mazumu laika tiesvedībām, kuras radušās tikai viņu abu negodprātīgās rīcības dēļ," laikrakstam uzsvērsi uzņēmējs.

Laikraksts norāda, ka pirms trim gadiem Kalējs sameklējis vērtīgu zemesgabalu Pierīgā, taču viņam pietrūka līdzekļu, lai iegādātos visu nolūkoto zemi. Viņš piesaistīja Karginu, kura investēja savus līdzekļus, un kopīgi tika nodibināta "Imperius", par kā īpašniekiem kļuva pats Kalējs un Karginas māte Iņušova (katrai pusei piederēja 50%), bet uzņēmuma valdē bija Kalējs un Kargina. 2006.gada beigās cita firma - "SPT" - izteica piedāvājumu atpirkt "Imperius" no īpašniekiem līdz ar visu firmai piederošo nekustamo īpašumu par 4,3 miljoniem eiro.

Šā darījuma izdošanās gadījumā abi īpašnieki iegūtu katrs 50% no peļņas. Lai iegūtu nevis 50% no summas, bet vairāk, Kargina un Iņušova 2006.gada 21.novembrī sasauca fiktīvu dalībnieku atkārtoto sapulci ar mērķi palielināt pamatkapitālu, raksta laikraksts. Kalējs netika informēts par šo sapulci, par to, ka pamatkapitāls palielināts līdz 20 tūkstošiem latu un ka viņam no tā atlikuši tikai 5%. Pat to, ka viņš atlaists no valdes priekšsēdētāja amata, Kalējs uzzināja tikai pēc tam, kad Uzņēmumu reģistrs jau bija reģistrējis nelikumīgās izmaiņas, teikts laikrakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!