Uzņēmējam Mārtiņam Putniņam, kuru saista ar bijušā Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto spridzināšanu, nav izvirzītas apsūdzības vairāku slepkavību izdarīšanā, paziņojumā presei norāda uzņēmēja advokāts Artūrs Zvejsalnieks.
Advokāts noliedz šonedēļ vairākos masu medijos publicēto informāciju, saskaņā ar kuru viņa klients Putniņš tiek "saistīts ar vairākām slepkavībām, kā arī citiem sevišķi smagiem noziegumiem - faktiski vainots šo noziegumu izdarīšanā."

Šādas informācijas publicēšana rupji pārkāpj Putniņa Satversmē nostiprinātās tiesības tikt uzskatītam par nevainīgu, iekams viņa vaina nav atzīta saskaņā ar likumu, norāda advokāts. „Putniņam šobrīd nav izvirzītas apsūdzības vairāku slepkavību izdarīšanā, savukārt informācija par viņam izvirzītajām apsūdzībām ir izmeklēšanas noslēpums, kas tiek aizsargāts ar likumu," paziņojumā presei uzsver advokāts.

Zvejsalnieks norāda, ka spekulācijas un publikācijas par Putniņa it kā izdarītajiem sevišķi smagiem noziegumiem, pirms par šādām apsūdzībām ir paziņojušas kompetentas valsts iestādes, ir nekorektas un godu un cieņu aizskarošas. „Par šādas informācijas izplatīšanu var iestāties civiltiesiskā un krimināltiesiskā atbildība," uzsver advokāts.

Laikraksta „Diena" vēstīja, ka Putniņu tur aizdomās par spridzināšanas pasūtīšanu, ko, iespējams, veikuši divi Lietuvas iedzīvotāji, kuri arī ir apcietināti. Laikraksts ziņoja, ka Vaškeviča spridzinātāji varētu būt saistīti arī ar vairāku uzņēmēju - Aigara Lūša, Gata Aišpura un Genādija Peredeļska - slepkavībām.

Putniņš patlaban atrodas apcietinājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!