Foto: DELFI
Miris Ventspils uzņēmējs Laimonis Junkers, kuru tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā turēja aizdomās par naudas legalizēšanu lielā apjomā un par krimināllietas materiālu iznīcināšanu.

Ventspils mērs Aivars Lembergs Ventspils laikrakstā "Ventas Balss" nopublicējis līdzjūtību kāda "Laimoņa tuviniekiem", apstiprināja VB redakcijā. Pēc neoficiāliem avotiem zināms, ka šī līdzjūtība domāta Junkera tuviniekiem.

Junkers kopš 2007.gada bija izsludināts starptautiskajā meklēšanā, taču vēlāk šis lēmums atcelts un uzņēmējs meklēts tikai Latvijā.

Junkeru uzskata par Ventspils mēram Aivaram Lembergam pietuvinātu cilvēku. Formāli viņš turpina ieņemt dažādus vadošus amatus Ventspils tranzītuzņēmumos.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka tā dēvētajā Ventspils amatpersonu lietā aizdomās par kukuļdošanu un naudas atmazgāšanu apsūdzētas un aizdomās turamas personas ir Ventspils mērs Aivars Lembegs, a/s "Ventspils nafta" padomes priekšsēdētājs Mamerts Vaivads, a/s "Ventamonjaks" padomes priekšsēdētājs Krists Skuja, Ventspilī praktizējošais advokāts Gints Laiviņš-Laivenieks un komandītsabiedrības "Ventspils ekspedīcija loģistika KS" darbiniece Gita Grasmane.

Varasiestādēm oficiālas informācijas par Junkera nāves faktu piektdienas pēcpusdienā pagaidām nav.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!