Foto: DELFI
Lietā, kurā Ventspils mērs Aivars Lembergs lūdz no trim prokuroriem - Jura Jurisa, Ilgas Paegles un Jāņa Ilstera - un uzņēmēja Aināra Gulbja piedzīt kompensāciju par sensitīvo datu izpaušanu kā līdzatbildētājs pieaicināta arī Latvijas valsts Ģenerālprokuratūras personā.

Lemberga pārstāvis, advokāts Jānis Rozenbergs portālam "Delfi" pastāstīja, ka Rīgas apgabaltiesa pirmdien lūgumu apmierinājusi un Latvijas valsti Ģenerālprokuratūras personā pieaicinājusi par līdzatbildētāju lietā. Rozenbergs norāda, ka prasītājs no visiem pieciem atbildētājiem kompensāciju vēlas piedzīt solidāri.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Lembergs no atbildētājiem vēlas piedzīt aptuveni 400 000 latu lielu kompensāciju par viņa sensitīvo datu izpaušanu un privātu telefonsarunu publicēšanu.

Advokāts, kurš civillietā pārstāv Ventspils mēru, portālu "Delfi" informēja, ka pirmdien tiesai lūgts uz sēdi aicināt Datu valsts inspekcijas (DVI) pārstāvi, lai tas varētu sniegt atzinumu lietā un atbildētu uz papildus jautājumiem, kas varētu rasties. Šo jautājumu tiesa pirmdien atstāja atklātu.

Atbildētāji pirmdien uz tiesas sēdi nebija ieradušies, informēja advokāts.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Lemberga ierosinātajā civillietā trīs no atbildētājiem- Juris Juriss, Ilga Paegle un Jānis Ilsters - ir valsts apsūdzības uzturētāji krimināllietā, kurā uz apsūdzēto sola sēž Lembergs, viņa dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis, bet uzņēmējs Ainārs Gulbis krimināllietā ir atzīts par cietušo.

Lembergs civilprasībā norāda, ka izpaužot privātās dzīves noslēpumu, viņam ir nodarīts būtisks kaitējums. Tāpat viņš civiltiesiskā kārtā vēršas pret prokuroriem par sensitīvu datu - ziņu par slimību un veselības stāvokļa diagnožu un medicīnisko izmeklējumu rezultātu - izpaušanu. Ventspils mērs prasībā norāda, ka publicējot viņa un LNT ģenerāldirektora Andreja Ēķa privātas telefona sarunas ir pārkāpta privātās dzīves neaizskaramība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!