Šogad Lūgšanu brokastīs galvenā uzmanība pievērsta svētības nozīmei cilvēka, ģimenes, nācijas un valsts dzīvē, pasākuma dalībniekiem tostarp aizlūdzot par to, lai cilvēki beigtu nolādēt valsts varu, kas pēdējā laikā tiek darīts īpaši bieži, pastāstīja lūgšanu brokastu rīcības komitejas locekle Gunta Irbe.

Foto galerija

Kopumā Lūgšanu brokastīs piedalījušies aptuveni 220 cilvēki, tostarp Valsts prezidents Valdis Zatlers un bijušais Lietuvas prezidents Valds Adamkus, Saeimas deputāti un novadu pašvaldību vadītāji, kā arī visu konfesiju bīskapi.

Brokastu dalībnieki aizlūguši par valdību, Valsts prezidentu un viņa kundzi, Saeimas deputātiem, pašvaldību vadītājiem, baznīcu, ģimenēm, izglītību, kultūru, medijiem, mūziķiem un māksliniekiem.

Kā ziņots, lūgšanu brokastis ir starptautiska kustība, kas norisinās daudzās valstīs un uz tām tiek aicināti valsts līderi sadraudzībai, iedrošinājumam un Dieva meklējumiem lūgšanās.

Latvijas valsts Lūgšanu brokastis ir daļa no vēsturiskas kustības, kas 1952.gadā aizsākās ASV, Vašingtonā. Šajos pasākumos viesus ir uzrunājuši tādi pasaulē ievērojami cilvēki kā māte Terēze no Kalkutas un pasaulslavenās īru rokgrupas "U2" līderis un solists Bono.

Eiropā Lūgšanu brokastis tiek organizētas tādās valstīs kā Lietuva, Igaunija, Anglija, Vācija un Skandināvijas valstis. Ikgadējā pasākumā Briselē Lūgšanu brokastis tiek organizētas Eiropas Savienības mērogā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!