Rīgas Centrāltirgū ceturtdien Valsts ieņēmumu dienests (VID) kopā ar Pārtikas un veterināro dienestu (PVD) atklāja virkni tirdzniecības noteikumu pārkāpumu un konfiscēja gandrīz tonnu dārzeņu un augļu, portālu "Delfi" informēja VID.

Pārbaudītas 18 tirdzniecības vietas Centrāltirgū. Inspektori veica kontrolpirkumus un pārbaudīja preču izcelsmi apliecinošus dokumentus, preču pavaddokumentu žurnālu, kases aparāta lietošanas noteikumu ievērošanu, kā arī to, vai ar tirgotājiem ir noslēgti darba līgumi.

17 tirdzniecības vietās VID konstatēja, ka tirgotie augļi un dārzeņi ir bez izcelsmi apliecinošiem dokumentiem, bet vienā- maznozīmīgus pārkāpumus kases aparātu lietošanā. Uzzinot, ka pircējs ir VID inspektors, 17 gadījumos pārdevēji atstāja tirdzniecības vietu un neatgriezās, neuzrādot dokumentus, kas ir nepieciešami, lai veiktu tirdzniecību tirgus teritorijā.

Atstātā prece atzīta par bezsaimnieka mantu un konfiscēti 749,29 kilogrami augļu, 215,1 kilograms dārzeņu un 12,1 kilograms sēklu, 304,09 kilogrami zemeņu, 242 kilogrami arbūzu, 122 kilogrami gurķu, 77,5 kilogrami vīnogu, 70 kilogrami apelsīnu, 49 kilogrami kāpostu, 24,6 kilogrami piparu, 12,1 kilograms saulespuķu sēklu un citu dārzeņu

PVD atzinis, ka konfiscētā pārtika ir kvalitatīva, un tā nodota Rīgas sociālās aprūpes centriem "Stella – Marris" un "Mežciems", kuros tiek aprūpēti veci ļaudis un invalīdi. Kopumā sociālā centra iemītnieki tikuši pie 976,49 kilogramiem augļu, dārzeņu un sēklu.

Par konstatētajiem pārkāpumiem personas sodīs administratīvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!