Naktī no trešdienas uz ceturtdienu Rīgas Zooloģiskajā dārzā pasaulē nācis tapīrēns, kurš jau ceturtdien savā aplokā priecēja gan apmeklētājus, gan dzīvnieku kopējus, informē Rīgas Zoodārzs.

Tapīru mazuļi piedzimst brūnā maskēšanās kažokā ar gaišām svītrām un plankumiem. Tāds apmēram piecus kilogramus smags, svītrains un plankumains brīnums var aizkustināt ikvienu, kurš dodas uz Zoodārza Lauku sētu garām tapīru aplokam, norāda Zoodārzs.

Arī tapīrēna mamma Žanna ir apmierināta ar savu nu jau septīto pēcnācēju, mazuli pirmajās dzīves stundās nepārtraukti apostot un nolaizot. Pēcpusdienā tapīrēns jau aizkustinoši steberēja un cītīgi iepazina katru aplokā augošo zāles stiebru. Pastaigas gan pagaidām ir īsas, ik pa laikam mazulis apsēžas, lai atpūstos, stāsta Zoodārzā.

Katru tapīrēna soli cītīgi uzmana Žanna, kuru zoodārza darbinieki slavē kā ļoti labu un rūpīgu mammu. Par to varēja pārliecināties arī piektdienas rītā, kad mazulis par atpūtas vietu bija izvēlējies žoga malu vistuvāk apmeklētājiem. Ja Zoodārza kopēji piegāja par tuvu, tapīrēna mamma ar šņākšanu un zobu rādīšanu atgādināja, kurš te saimnieks. Žanna mēdz būt neiecietīga arī pret tapīrēna tēvu Linasu, tādēļ viņam uz savu atvasi jālūkojas no blakus aploka.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!