Foto: DELFI
Valsts policija ar naudas prēmijām apbalvos ievainotos policistus, kuri traģiskajos notikumos Jēkabpilī 25.janvārī aizturēja bruņotos laupītājus, portālu "Delfi" informēja policijas pārstāve Zane Maskaļonoka.

Prēmijas 120% apmērā no darbinieku mēnešalgas izmaksās, pamatojoties uz valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu. Tas paredz - Iekšlietu ministrijas sistēmas iestāžu amatpersonu ar speciālo dienesta pakāpi var prēmēt par tāda nozieguma novēršanu vai atklāšanu, kas radījis vai varēja radīt būtisku kaitējumu, atbilstoši valsts institūcijā noteiktajai prēmēšanas kārtībai un kritērijiem.

Cietušajiem izmaksās arī vienreizējos pabalstus, kas paredzēti Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumā. Tas paredz, ka amatpersonas, kuras, pildot ar dzīvības vai veselības apdraudējumu saistītus dienesta pienākumus, cietušas nelaimes gadījumā un guvušas ievainojumu vai sakropļojumu, saņem vienreizēju pabalstu. Pabalsta apmērs noteikts atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem.

Dažādiem apbalvojumiem virzīs arī tos policistus, kuri piedalījās noziedznieku aizturēšanā Jēkabpilī.

Jau ziņots, ka 25.janvārī no rīta piecas bruņotas personas veica laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī. Mēģinot aizturēt noziedzniekus, izcēlās apšaude, kurā gāja bojā policists Andris Znotiņš un vēl divi policisti cieta. Visi pieci laupītāji tika aizturēti, un izrādījās, ka četri no viņiem paši bijuši policisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!