Foto: AFI
Jaunievēlētā Valsts prezidenta Andra Bērziņa padomnieks likumdošanas jautājumos būs pašreizējais Saeimas Juridiskā biroja padomnieks Edgars Pastars, un tiek apspriestas arī vairākas kandidatūras preses sekretāra amatam.

Topošais prezidenta kancelejas vadītājs Gundars Daudze ("Latvijai un Ventspilij") apliecināja, ka Pastars ir piekritis dot padomus prezidentam juridiskajos jautājumos.

"Pastars būs pils galvenais jurists," viņš teica.

Pagaidām gan vēl nav zināms, vai Bērziņam būs divi padomnieki šajā jomā, jo esošajam prezidentam Valdim Zatleram ir gan padomniece likumdošanas jautājumos – Sandra Kukule, gan padomniece juridiskajos jautājumos – Inese Lībiņa-Egner.

"Mēs pašlaik cenšamies padomnieku struktūru izplānot. Pārskatīsim atbildības sfēras. Cik kurš padomnieks bijis noslogots, lai nav funkciju dublēšanās. Struktūra būs mazliet citādāka," atzina Daudze.

Viņš gan izvairījās nosaukt pretendentus uz preses sekretāra amatu. "Ir daudz un dažādas kandidatūras apspriestas. Ir izteikti piedāvājumi, bet cilvēki vēl domā," sacīja Daudze, vien apliecinot, ka viņu vidū ir "pazīstami vārdi".

Topošais kancelejas vadītājs arī norādīja, ka ārlietu padomnieka amatā paliks Zatlera padomdevējs Andris Pelšs.

Bērziņa komandā strādās arī pašreizējais kancelejas vadītāja vietnieks Ēriks Ozols, padomnieks drošības jautājumos Raimonds Rožkalns, padomnieks vēstures jautājumos Antonijs Zunda. Savukārt kancelejas vadītājs būs bijušais Saeimas spīkers un 10.Saeimas deputāts Gundars Daudze, kurš pēc stāšanās jaunajā amatā solījis pamest partiju "Latvijai un Ventspilij".

Gados jaunajam Edgaram Pastaram kopā ar kolēģi Saeimas Juridiskajā birojā Jāni Plepu 2009.gadā iznākusi abu sarakstītā grāmata "Saeimas atlaišana". Viņš Saeimas Juridiskajā birojā strādā kopš 2005.gada. Viņam ir darba pieredze arī Satversmes tiesā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!