Foto: LETA
Jaunais Valsts policijas (VP) šefs Ints Ķuzis piektdien par savu pēcteci Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) priekšnieka amatā iecēlis līdzšinējo RRP Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieku, pulkvežleitnantu Andreju Grišinu.

Ķuzis atzīst, ka, izvērtējot kandidātus VP RRP priekšnieka amatam, par svarīgu faktoru tika uzskatīta tieši operatīvā un vadības darba pieredze, personiskās īpašības un VP RRP darba specifikas pārzināšana, kas šī reģiona pārvaldes priekšniekam ir ļoti svarīga.

VP priekšnieka palīdze Beāte Labinska informē, ka Grišinam ir plaša darba pieredze VP. Viņš uzsāka dienestu 1993.gadā Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3.nodaļas jaunākā inspektora amatā. No 2003. līdz 2009.gadam Grišins strādājis par Rīgas pilsētas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka vietnieku. Savukārt no 2009.gada Grišins ieņēma VP RRP priekšnieka vietnieka, Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka amatu.

Dienesta laikā Grišins vairākkārt apbalvots ar VP un Iekšlietu ministrijas apbalvojumiem.

Grišins 1996.gadā absolvējis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti, iegūstot jurista kvalifikāciju, savukārt 2008.gadā ir ieguvis profesionālo maģistra grādu tiesību zinātnē Latvijas Policijas akadēmijā.

Savukārt RRP Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieka pienākumus no uzdots pildīt līdzšinējam Grišina vietniekam, 1.biroja priekšniekam, pulkvežleitnantam Andrejam Sozinovam.

Jau ziņots, ka RRP šefa vieta kļuva vakanta pēc tam, kad tieslietu ministrs, iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs Aigars Štokenbergs (V) iepriekšējo VP vadītāju Arti Velšu negaidīti pārcēla Valsts policijas koledžas vadītāja amatā, paskaidrojot, ka viņam trūkst autoritātes, lai vadītu VP. Velša vietā Štokenbergs izvirzīja Ķuzi, un valdība šo izvēli atbalstīja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!