Mūsdienās vēl atrodamas dažādas liecības par notikumiem tālajā pagātnē. Šoreiz tika atrasta pasta kartīte ar Pētera baznīcas skatu, bet ne tādu kā mūsdienās... skaistu, staltu un krāsainu.

Uzraksts uz kartītes: "Boļševiku aizdedzināta - deg vēsturiskā Pēteŗa baznīca Rīgā."

Sv.Pētera baznīca smagi cieta 1941. gada 29. jūnijā, kad degot sabruka tās tornis, ēkas jumts, smagi cieta fasāde. Pēc kara ēka palika valsts īpašumā. Tajā netika ielaista neviena ticīgo draudze.

Pēc LPSR valdības rīkojuma 1954.-1984. gadā baznīca tika restaurēta: tās atjaunošanas darbus uzsāka 1954. gadā, vispirms atjaunojot kārniņu jumtu, bet 1967.gadā uzsākot unikālā torņa rekonstrukciju (1968.-1973. gads).

Šobrīd tornis ir 123,25 metrus augsts un sastāv no metāla konstrukcijām, tajā iebūvēts lifts, kas apmeklētājus uzved 72 m augstumā. Torņa atjaunošana tika pabeigta 1973. gada 29.jūnijā, datumā, kad pirms 32 gadiem tas tika izpostīts.

Pilnīgāka informācija par Sv.Pētera baznīcu - http://www.peterbaznica.lv.


Šo reportāžu ir iesūtījis reģistrēts 'DELFI Aculiecinieka' autors, kurš par katru publikāciju saņem noteiktu skaitu DELFI dālderus.  Sūtiet foto, video reportāžas 'DELFI Aculieciniekam' - aculiecinieks@delfi.lv vai reģistrējieties, pelniet DELFI dālderus un tieciet pie vērtīgām balvām

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!