Foto: LETA
Valsts prezidenta Jūrmalas rezidenci izsolē tomēr nepārdos, bet gan meklēs iespējas "Valsts nekustamo īpašumu" (VNĪ) ieguldīto kapitālu atlīdzināt no valsts budžeta.

VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina apliecināja, ka ir saņemta vēstule no Valsts prezidenta kancelejas (VPK) par Jūrmalas rezidences turpmāku izmantošanu, ņemot vērā, ka prezidents Andris Bērziņš tur nedzīvo un nākamā gada martā beidzas līdzšinējais nomas līgums.

VPK esot piekritusi vienam no VNĪ piedāvātajiem variantiem, proti, turpināt nomas līgumu līdz 20 gadiem, to nosakot tādā apmērā, lai segtu obligātos maksājumus par uzturēšanu un apsaimniekošanu. Savukārt VNĪ veiktie kapitālieguldījumi rezidences atjaunošanā ir jāatlīdzina no valsts budžeta.

Obligātie maksājumi ir 2379,61 lats mēnesī bez PVN. Īstenojot šo variantu, būtiski samazinātos VPK ikmēneša nomas maksas apmērs.

Līdz ar to pagaidām ir atmesta ideja par īpašuma pārdošanu izsolē, atzina VNĪ pārstāve.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis uzdevis Finanšu ministrijai iepazīties ar VPK vēstuli un izvērtēt iespējamos variantus, informēja Laukšteina.

VNĪ kancelejai piedāvāja vēl divus variantus – pārdot īpašumu izsolē vai noslēgt nomas līgumu uz 20 gadiem, saglabājot līdzšinējo nomas maksas apmēru – 18 169,44 lati mēnesī, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, taču, kamēr rezidenci neizmanto Bērziņš, to iznomāt privātpersonai, tādējādi samazinot nomas maksājumus par tādu summu, kādu maksātu īrnieks.

Pašreizējais nomas līgums beidzas nākamā gada martā.

VNĪ no 2007. gada veica remontu Jūrmalas rezidencē atbilstoši VPK izvirzītajām prasībām. Remonts 1195,9 kvadrātmetrus plašajās rezidences iekštelpās turpinājās līdz 2008.gada jūlijam. Tā kopējās izmaksas ir 1 013 227 lati bez PVN. Lai ieguldītos līdzekļus atgūtu, tika aprēķināta nomas maksa uz 20 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!