Foto: F64
Astoto gadu pēc kārtas apdrošināšanas AS "BTA" atjaunojusi Brīvības pieminekļa apdrošināšanas polisi, un arī šoreiz valsts simbols apdrošināts par vienu miljonu latu, portālu "Delfi" informēja apdrošināšanas kompānijā.

Tradicionāli pieminekļa apdrošināšana ir "BTA" dāvana Rīgas pilsētai un valstij tās dibināšanas gadadienā un tiek pasniegta svētku priekšvakarā, vēsta kompānija.

Tāpat kā iepriekš Brīvības piemineklis ir apdrošināts pret visiem iespējamiem pamatriskiem: ugunsnelaimēm, dūmu, vētras, krusas, plūdu un mehānisko transporta līdzekļu iedarbību, šķidrumu noplūdi no bojātiem cauruļvadiem, zemes noslīdējumiem un iegruvumiem, īpašuma ļaunprātīgu bojāšanu un citiem draudiem.

Apdrošināti ir gan pieminekļa konstruktīvie elementi, iekšējā un ārējā apdare, gan iekšējās inženiertehniskās komunikācijas, skulptūras un citi mākslinieciskie veidoli.

Ceturto gadu pēc kārtas "BTA" polisē iekļāvis vēl vienu risku - pieminekļa apgānīšanu. Atlīdzības izmaksas, ko BTA ir veikusi pieminekļa apdrošināšanas sakarā, ir saistītas tieši ar pēdējo risku – apgānīšanu. Galvenokārt tā ir dabisko vajadzību kārtošana pie pieminekļa vai citāds apdraudējumu, piemēram, kāpšana piemineklī, un bijis pat viens gadījums, kad iereibis autovadītājs taranēja pieminekli savā apvidus auto.

Kopš 2008. gada kopumā izskatītas 13 lietas par kaitnieciskiem nodarījumiem pret Brīvības pieminekli. Starp pārkāpumu veicējiem seši ir bijuši Latvijas iedzīvotāji un septiņi - ārvalstu pilsoņi.

"BTA" ir Latvijas apdrošināšanas sabiedrība ar 17 gadu pieredzi Latvijas tirgū un kopš 2007.gada ieņem stabilu tirgus līdera pozīciju Latvijā, kā arī trešo vietu apdrošināšanas sektorā Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!